Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Apeldoorn tekent City Deal Impact Ondernemen

12-03-2021

Wethouder Maarten van Vierssen heeft op 11 maart de City Deal Impact Ondernemen getekend, en daarmee vestigt hij een stevig klimaat voor de toekomst van sociaal ondernemen in Apeldoorn. Deze City Deal verbindt 80 partners om ondernemen met impact te bevorderen en gaat zorgen voor kennisdeling, netwerk en stimulerende regelgeving in Apeldoorn en omgeving.

Mijn Apeldoorn

Maarten van Vierssen, binnen de G40 trekker van impact ondernemen, is blij dat hij hiermee het impact ondernemen een stevige impuls geeft. “Dit gaat vast en zeker zorgen voor kennisdeling, sterkere netwerken en innovatie in Apeldoorn en omgeving. Daarbij doen we dit samen met Lucrato en Apeldoornse Impact ondernemers. Impact ondernemen heeft en is de toekomst!”.

Projectleider Willemien Vreugdenhil van de City Deal: “In de City Deal Impact Ondernemen richten we ons samen met gemeenten, provincies, Rijk en impact ondernemers op het realiseren van een duurzame en inclusieve betekeniseconomie.

De City Deal richt zich op het versterken van het impact ecosysteem, door netwerkvorming te stimuleren, verdienmodellen op maatschappelijke opgaven te ontwerpen, in te zetten op doorgroei en opschaling van impact ondernemers en door financieringsstromen voor impact ondernemers toegankelijker te maken.

Dat impact ondernemen een belangrijk maatschappelijk thema is dat kansen biedt, blijkt wel uit het recordaantal deelnemende partijen: maar liefst 80 partijen verenigen zich in deze deal – gemeenten, provincies, ministeries, uitvoeringsorganisaties, kennisinstellingen, intermediairs, financiers, adviesbureaus en natuurlijk impact ondernemers.

Lees meer over impact ondernemen in Apeldoorn