Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

PvdA-fractievoorzitter Ties Stam (68) overleden

17-03-2021

De heer G. (Ties) Stam, fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad van Apeldoorn, is na een kort ziekbed op dinsdag 16 maart overleden. Hij is 68 jaar geworden.

Mijn Apeldoorn

Ties Stam was vanaf 2006 al actief in de Apeldoornse gemeenteraad. Tot 2010 was hij gemeenteraadslid PvdA. In de periode 2010 tot 2014 was hij vervangend raadslid en fractievertegenwoordiger in de gemeenteraad. In 2014 werd hij weer raadslid. Na de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2018 werd hij fractievoorzitter van de Apeldoornse PvdA-fractie. Hij heeft als raadslid bijgedragen aan onder andere het armoedebeleid van de gemeente en de aandacht voor sociale woningbouw in Apeldoorn.

Herdenking en raadsvergadering

De gemeenteraad zal een bijzondere raadsvergadering houden waarin de heer Stam wordt herdacht. De datum van deze vergadering moet nog worden vastgesteld.

Burgemeester Ton Heerts, voorzitter van de gemeenteraad, is aangeslagen door het bericht: “Ik heb Ties Stam leren kennen als een kundig en bevlogen raadslid met een groot sociaaldemocratisch hart. Hij was een warm, humorvol, bescheiden en betrokken mens. We gaan hem enorm missen. Alle kracht en sterkte voor zijn gezin, zijn familie en de PvdA in Apeldoorn.“

Raadsbijeenkomsten 18 maart vervallen

De Politieke Markt-bijeenkomsten van de gemeenteraad van 18 maart gaan wegens het overlijden van de heer Stam niet door.