Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Vanaf 12 juni warenmarkt en parkeergarage Marktplein weer open

11-06-2021

Na een lange periode van hekken rondom het marktplein en een gesloten parkeergarage op zaterdag, zijn we blij dat de hekken, die er sinds 17 oktober staan, verwijderd kunnen worden. We bewegen hiermee mee met de richtlijnen vanuit het kabinet en gaan stapsgewijs weer terug naar de opening van de binnenstad. Een mooie stap waar we allemaal naar uit hebben gekeken.

Mijn Apeldoorn

Parkeergarage Marktplein nu ook open op zaterdag

Vanaf aanstaande zaterdag is de parkeergarage marktplein weer geopend voor bezoekers, hiermee is de warenmarkt ook weer toegankelijk vanuit de garage.

Komt u met de fiets?

Als u met de fiets naar de binnenstad komt, parkeert u uw fiets dan in een van de fietsenstallingen. Buiten deze fietsenstallingen geldt er een parkeerverbod voor fietsen in het centrum. Daarnaast merken we dat er de laatste tijd veel fietsen worden gestolen. Ook daarom raden wij u dringend aan uw fiets in een stalling te parkeren, gratis en veilig.

Vaste in/uitgangen garage zaterdagmarkt

Ook nu de hekken verwijderd worden op de warenmarkt, blijven we ervoor zorgen dat publieksstromen niet door elkaar lopen. Daarvoor hanteren we de looproutes zoals u gewend bent van de doordeweekse dagen: de ingangen richting de parkeergarage op het Marktplein zijn de huisjes bij de Rabobank (voormalig) en bij Nawijn Polak. Onder het gemeentehuis zijn de uitgangen te vinden.

We vragen marktbezoekers nog steeds nadrukkelijk om in hun eentje naar de markt te komen. Zo helpt u ons om de drukte op de markt te beperken.

Afstand houden cruciaal

1.5 meter afstand houden en aan de hygiëne denken blijft cruciaal, er worden steeds meer mensen gevaccineerd maar we zijn er nog niet. Op de warenmarkt zullen gevaccineerde en niet gevaccineerde personen door elkaar lopen. De hygiënezuilen met desinfecterende gel blijven in de binnenstad, u mag hier vrij gebruik van maken. 

Samen met de bewoners en de ondernemers in de binnenstad kunnen we de stad steeds toegankelijker maken. Hartelijk dank voor uw medewerking daaraan.