Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Onduidelijke brief? Stuur 'm terug naar de gemeente!

28-10-2021

Als gemeente vinden we het belangrijk om zo duidelijk mogelijk te zijn. Bijvoorbeeld in onze brieven en in andere teksten. Dat kan altijd beter en daarom vragen we inwoners om onduidelijke brieven aan ons terug te sturen. We geven vanaf nu, brieven van de gemeente, zoveel mogelijk het bericht ‘Meld Wollige Taal’ mee. Ook mails van de gemeente kunnen eenzelfde afbeelding bevatten.

Mijn Apeldoorn

Wethouder Wim Willems vertelt dat het hele college van burgemeester en wethouders hier erg blij mee is en dat ze benieuwd zijn naar wat er wordt teruggestuurd; Duidelijke taal is belangrijk om elkaar goed te verstaan. Het voorkomt wederzijds onbegrip en daardoor veel e-mails en telefoontjes.

Kijk maar eens naar het volgende filmpje dat laat zien hoe het voor mensen is om een onduidelijke brief van de gemeente te krijgen.

Meer informatie

In de hal van het gemeentehuis staat het schaap op ware grootte. Daarin kunnen de brieven ingeleverd worden. De brieven kunnen ook worden opgestuurd naar duidelijk@apeldoorn.nl. Kijk op apeldoorn.nl/duidelijk, hoe dat precies in z’n werk gaat.