Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Testritten strooiwagens

08-10-2021

De R zit weer in de maand! Dat betekent maar één ding: de winter komt eraan. Maar gelukkig komen wij goed beslagen ten ijs. De strooiwagens hebben hun jaarlijkse onderhoudsbeurt gehad. Wij controleren aanstaande zaterdag 9 oktober en maandag 11 oktober of de wagens nog goed werken, of alle obstakels van de weg zijn en of er wijzigingen in de routes zijn. In totaal gaat het om zo'n 750 kilometer aan wegdek. Kijk dus niet raar op als je ineens een strooiwagen voorbij ziet komen! 

Mijn Apeldoorn

Routes

Als er gladheid wordt verwacht brengen we door strooiers op vrachtauto's en tractoren nat zout aan op de weg. Zo waait het zout niet van het wegdek af. De strooiwagens rijden volgens een vast schema. Denk hierbij aan hoofdwegen en fietspaden, busroutes, bedrijventerreinen, wegen naar openbare voorzieningen zoals scholen en verzorgingstehuizen en in woonwijken.

Preventief strooien

Strooiwagens gaan in tijden van gladheid uren van te voren de weg op. We strooien 's avonds preventief, omdat het in de morgentijd vaak glad wordt. Tot in de loop van de volgende ochtend zijn de wegen goed en veilig begaanbaar.