Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Bereikbaarheid en veiligheid tijdens de intocht van Sinterklaas

Om ervoor te zorgen dat de intocht van Sinterklaas in Apeldoorn zo veilig en feestelijk mogelijk verloopt, is er een aantal maatregelen nodig. Via deze pagina houden wij u op de hoogte van deze maatregelen.

Mijn Apeldoorn

Route intocht van Sinterklaas

Op 16 november zal de intocht van Sinterklaas starten op het Stationsplein. Vanaf daar loopt de optocht, met onder andere fanfare, dansers en Pieten, via de Stationsstraat en de Stationsdwarsstraat naar de Hoofdstraat. Eenmaal op de Hoofdstraat gaat de stoet in een rechte lijn naar het eindplein, het Raadhuisplein. Onderweg zijn drie optredens. Een op het Stationsplein, een voor de Onze Lieve Vrouwekerk en een op de kruising Hoofdstraat/Hofstraat/Kanaalstraat. Op het eindplein zorgt een band voor het vermaak.

Route Sinterklaas

Opbouw en afbouw

Om het centrum op tijd klaar te hebben, zal vanaf maandag 11 november de opbouw beginnen in de binnenstad. Vooral de opbouw van de podia zal wat tijd in beslag nemen. Na de intocht wordt alles zo snel mogelijk weer afgebouwd. We doen er alles aan om de overlast in de stad deze periode zoveel mogelijk te beperken.

  • Raadhuisplein: van maandag 11 november tot en met maandag 18 november
  • Stationsplein: van dinsdag 12 november tot en met maandag 18 november
  • Voor de Onze Lieve Vrouwekerk: van woensdag 13 november tot en met maandag 18 november
  • Kruising Hoofdstraat/Hofstraat/Kanaalstraat (op de stoep): van woensdag 13 november tot en met maandag 18 november

Verkeers- en veiligheidsmaatregelen

Met de route in beeld stellen we de komende weken vast welke verkeers- en veiligheidsmaatregelen er genomen zullen worden. Zodra hier meer over bekend is, delen we dat op deze pagina.

Vragen

Heeft u naar aanleiding van deze informatie al vragen over verkeer of veiligheid? Of maakt u zich zorgen of u bereikbaar blijft voor bijvoorbeeld thuiszorg? Gaat u verhuizen op 16 november? Of heeft u andere vragen? Dan kunt u deze stellen via sint2019@apeldoorn.nl.