Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Binnenstad bereikbaar

Om ervoor te zorgen dat de intocht van Sinterklaas in Apeldoorn zo veilig en feestelijk mogelijk verloopt, is er een aantal maatregelen nodig. Via deze pagina houden wij u op de hoogte van deze maatregelen.

Mijn Apeldoorn

Waar kan ik parkeren?

De parkeergarages in de binnenstad zijn op 16 november bereikbaar. Kijk voor de openingstijden op www.apeldoorn.nl of www.q-park.nl/nl-nl/parkeren/apeldoorn. Parkeerplaats Kanaalstraat is voor auto's vanaf 14.00 uur bereikbaar.

Houd u rekening mee dat de Kalverstraat op zaterdag 16 november tussen 03.30 en 15.00 uur is afgesloten voor al het verkeer. Voor doorgaand verkeer is een omleiding ingesteld vanaf de Burgemeester Jonkheer Quarles van Uffordlaan, Molenstraat en Wapenrustlaan en er is een omleiding vanaf de Wilhelmina Druckerstraat, Prins Willem-Alexanderlaan en Koning Stadhouderlaan.

Waar kan ik mijn fiets stallen?

Fietsers kunnen hun fiets stallen in één van de gratis bewaakte fietsenstallingen in de binnenstad of in één van de extra fietsenstallingen langs de route.

Bewaakte

fietsenstalling

Adres Openingstijden
Stadhuis Deventerstraat 15 00.00 - 24.00 uur
Marktstraat Marktstraat 14 08.00 - 18.00 uur
Serre Kanaalstraat 15 08.00  18.00 uur
Oranjerie  Mariastraat 08.00 - 18.00 uur
Paslaan Paslaan 1 08.00 - 04.30 uur
Acec-gebouw Museumpassage bij Caterplein 11.30 - 04.30 uur
Station Apeldoorn Stationsplein 12 06.30 - 01.05 uur

Onbewaakte fietsenstalling

NS-station Apeldoorn  Laan van de Mensenrechten (via de tunnel)
NS-station Apeldoorn Stationsplein (bereikbaar via Nieuwendijk)

Extra fietsenstallingen

Kadaster Hoek Hofstraat en Nieuwstraat
Deventerstraat Tegenover het stadhuis
Stationsstraat Tussen het Marktplein en Kanaalstraat
Sophialaan Hoek Sophialaan/Molendwarsstraat

* De bewaakte fietsenstalling van de NS onder het station is tijdelijk van 9.00 – 14.00 uur niet bereikbaar. Reizigers kunnen hun fiets stallen in de onbewaakte fietsenstalling aan de Laan van Mensenrechten aan de Zuidzijde van het NS-station of in de onbewaakte fietsenstalling op het Stationsplein. De onbewaakte fietsenstalling op het Stationsplein is met de fiets bereikbaar via de Nieuwendijk.

Openbaar vervoer

Op 16 november geldt een gewijzigde dienstregeling voor stad- en streekbussen. U kunt deze vinden op www.syntus.nl en bij de bushalte.  De treinen rijden op 16 november conform dienstregeling. Kijk voor meer informatie op http://www.ns.nl/reisplanner

Bereikbaarheid trein- en busstation

Vanwege de verkeersmaatregelen in de binnenstad is het trein- en busstation minder bereikbaar dan u gewend bent.

Busstation

Het busstation is op 16 november vanaf de Molenstraat lopend bereikbaar via Sophialaan, Molendwarsstraat en de Spoorstraat.

NS-station

Het treinstation is voor treinreizigers is met de auto via de Laan van Mensenrechten bereikbaar en lopend via de toegangspoorten aan de zijde van het busstation en de Nieuwendijk.

Reizigers kunnen hun fiets stallen in de onbewaakte fietsenstalling aan de Laan van de Mensenrechten en op het Stationsplein. De onbewaakte fietsenstalling op het Stationsplein via de Nieuwendijk bereikbaar
Reizigers die met een auto naar het trein- en/of busstation komen, adviseren we om hun auto te parkeren op P+R aan de Laan van de Mensenrechten.  Hier kunnen reizigers ook worden afgezet en opgehaald. Dit geldt ook voor taxi’s.

Taxi

De standplaats voor taxi’s vindt u op zaterdag 16 november vanaf 00.30 uur bij het busstation.

Winkels binnenstad open, markt op Marktplein

Tijdens de intocht zijn winkels en horeca in de binnenstad open.
Ook is er die dag gewoon markt op het Marktplein, al zullen enkele kramen op een andere plek staan dan u gebruikelijk gewend bent. De meeste staan dichtbij hun gebruikelijke plek.