Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Streetart in de binnenstad

04-07-2022

Zondag 3 juli heeft wethouder Sunita Biharie (Werk&Inkomen, Welzijn en Sport)  het World Street Painting festival geopend in de binnenstad van Apeldoorn. Een festival dat in het teken staat van straatkunst, van kunstenaars uit de hele wereld. In de binnenstad zijn er  3D kunstwerken opgeleverd die tot en met zondag 30 oktober blijven liggen. Het World Street Painting is een officieel side-event van het WK Volleybal Vrouwen en heeft als thema ‘power’. Apeldoorn heeft de aftrap van het festival dat tevens plaats vindt in de WK speelsteden Rotterdam en Arnhem.

Mijn Apeldoorn

World Street Painting is een festival waarbij 3Dkunst centraal staat. In 3D Street Painting kan publiek plaatsnemen en onderdeel zijn van de illusie. Fotografie van mensen in verschillende poses in de kunstwerken zorgt voor interactie met de kunstvorm en voor verrassende plaatjes

De route van de kunstwerken in de binnenstad wordt door Centrummanagement Apeldoorn aangevuld  met de ‘Painted Street Games’. Dit zijn sport en spel gerelateerde kunstwerken zoals een hinkelbaan.

Side-events rondom het WK Volleybal Vrouwen

Naar aanloop van de wedstrijden in oktober vinden er diverse side-events plaats. In wijken en buurten worden straatvolleybaltoernooien georganiseerd, er zijn clinics op scholen en nog veel meer.

Wethouder Biharie : “Sport verbindt mensen met elkaar. In de sporthallen, maar ook daarbuiten. Daarom vinden we het belangrijk om rondom grote sportevenementen ook andere activiteiten te organiseren, voor iedereen. Met World Street Painting wordt het WK ook zichtbaar in de binnenstad. En fantastisch dat de binnenstad aansluit met ludieke sport- en spel activiteiten in deze kunstroute. Een prachtige zichtbare opwarmer voor inwoners en bezoekers als opmaat naar het WK Volleybal”. 

Over het WK Volleybal

Van 23 september tot en met 15 oktober 2022 vindt het WK Volleybal Vrouwen in Nederland plaats. Samen met Polen organiseert Nederland het WK. Apeldoorn is met Arnhem en Rotterdam één van de speelsteden. Twee kwartfinales, één halve finale, de wedstrijd om de derde en vierde plaats en de finale zullen plaatsvinden in Omnisport. Daarnaast is Apeldoorn gastheer van TeamNL. Het WK duurt drie weken en er nemen 24 landen uit vijf verschillende continenten deel.

Meer informatie: uitinapeldoorn.nl/wk-volleybalUw Reactie
Uw Reactie