Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Burgemeester Apeldoorn trekt noodverordening in

30-06-2022

De burgemeester van Apeldoorn heeft vanmorgen om 7 uur de noodverordening ingetrokken. Gisteravond vaardigde de burgemeester een noodverordening uit vanwege eerdere ongeregeldheden in het land en oproepen op social media van boeren om hun collega’s te bevrijden die op het politiebureau in Apeldoorn vast zaten.

Mijn Apeldoorn

Uiteindelijk zijn ongeveer 170 voertuigen, waaronder trekkers, buiten het gebied van de noodverordening door de politie opgevangen. Ongeveer 100 voertuigen kwamen uit de richting van Otterlo. Zo’n 50 tot 70 voertuigen kwamen uit de richting van Klarenbeek en blokkeerden bij Kanaal Zuid de weg. De actievoerders gaven aan dat ze op weg waren naar het politiebureau aan de Europaweg. Onder begeleiding van de politie hebben zij vanaf 22.15 uur langzaam Apeldoorn weer verlaten. Het bleef, los van een hoop getoeter, relatief rustig.

Burgemeester Ton Heerts: “Alle begrip voor de moeilijke situatie van de boeren. Demonstreren in Apeldoorn mag. Wij zien dat als een grondrecht. Maar blokkades van wegen en andere verstoringen van openbare orde en veiligheid kunnen we echt onder geen enkele omstandigheid toelaten. Gelukkig is het gisteren allemaal goed afgelopen.”


Uw Reactie
Uw Reactie