Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Jongerenraad Apeldoorn start nieuwe inschrijfronde

01-03-2022

Een jaar geleden ging de Apeldoornse Jongerenraad van start. Binnen een paar maanden groeide deze uit tot de grootste Jongerenraad van Nederland. Vandaag start de inschrijfronde voor de Jongerenraad 2022. Die trapt op 21 maart af met een feestelijke bijeenkomst in het Stadhuis.

Mijn Apeldoorn

De Apeldoornse Jongerenraad is geen traditionele raad die puur gericht is op het geven van advies aan het college. In plaats daarvan denkt en doet de raad op allerlei manieren mee. Er zijn grote en kleine bijeenkomsten over tal van onderwerpen: van klimaat en mentale gezondheid tot cultuur en diversiteit. De jongeren gaan ook op werkbezoek of volgen workshops. En er zijn ontspannen activiteiten om elkaar beter te leren kennen.

Officieel inschrijfmoment

Om de drempel laag te houden, heeft de raad een open in- en uitschrijving: jongeren kunnen op elk moment inhaken of uitstappen. Maar elk jaar is er ook één officieel inschrijfmoment, waarna de ‘nieuwe’ raad van start gaat. De inschrijving voor dit jaar start vandaag en loopt tot en met 11 maart. Maandag 21 maart is de officiële startbijeenkomst van de Jongerenraad 2022, om 19.00 uur in het Stadhuis. Die nieuwe raad telt zowel bestaande leden als nieuwkomers.

Laagdrempelig

De inschrijving staat open voor alle jongeren van circa 15 tot en met 20 jaar. Politieke interesse is niet nodig, enthousiasme is genoeg. De raad is leuk, leerzaam en gezellig. En bovendien vrijblijvend: je kunt meedoen als je tijd en zin hebt.

Vast onderdeel

De Jongerenraad startte in 2021 als pilot van het programma Burgerparticipatie. Na de positieve evaluatie van deze pilot in december 2021 heeft het college besloten dat de Jongerenraad doorgaat. In de raad krijgen jongeren de kans om op een toegankelijke manier mee te praten en eigen initiatieven uit te werken.

Inschrijven

Inschrijven kan door te mailen of te appen naar Dennis Nijzing: d.nijzing@apeldoorn.nl, (06) 29 40 79 58.