Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Burgemeester Ton Heerts: “Corona is helaas geen mening, corona is een feit”

24-08-2020

Het aantal corona-besmettingen neemt weer toe. En dus moeten we alert blijven. Burgemeester Ton Heerts geeft aan dat dat vervelend is, maar echt niet overdreven. Bekijk zijn videoboodschap hieronder.

Mijn Apeldoorn

Volledige tekst:

De zomervakantie loopt ten einde, voor veel mensen begint het dagelijkse leven weer. We hadden met ons allen natuurlijk heel erg gehoopt dat corona nu weg zou zijn.
Dat is helaas niet zo.
Er zijn gebieden waar het aantal besmettingen weer flink oploopt. In ons land zijn het vooral de familiefeestjes, het werk, de buurtborrels en vriendengroepen waar we het virus aan elkaar doorgeven. Tot nu toe valt het gelukkig nog erg mee met het aantal opnames in ziekenhuizen.
Maar we spelen wel met vuur.
Wat we in Apeldoorn bijvoorbeeld zien, is dat mensen een dagje uitgaan  in drukke steden als Amsterdam of Rotterdam en er dan bij terugkomst niet aan denken dat ze wel eens besmet kunnen zijn. Als ze daarna op een verjaardag elkaar knuffelen of op het werk te dicht bij elkaar gaan staan, kan het echt mis gaan. 
Ik weet dat er mensen zijn die dit allemaal overdreven vinden, die denken dat de overheid het allemaal aandikt om de mensen hun vrijheid af te pakken.
Beste Apeldoorners, dat is niet zo.
Corona is geen mening. Corona is een feit.
Ik snap goed dat we allemaal onze persoonlijke vrijheid terug willen. En ik snap ook heel goed dat er zorgen zijn over de democratie, over de economie, over de toekomst van onze jongeren.
Juist om al die zorgen weg te nemen,
is het nodig dat we alert blijven. Dat iedereen die anderhalve meter in acht neemt.
Tot nu toe gaat het best goed in Apeldoorn. Laten we dat alsjeblieft zo houden.