Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Inkopen doen voor de feestdagen? Steun ondernemers en winkel verspreid

03-12-2020

December is de tijd van feestdagen, en dus de tijd van inkopen doen. Dat betekent drukte op de winkelcentra en in de binnenstad. Vanwege corona houden we dit scherp in de gaten en nemen we maatregelen als het te druk wordt. Maar het liefst zien we natuurlijk dat alles goed verloopt en dat we rekening houden met elkaar. Heeft u nog feestinkopen te doen? Volg dan deze tips om de maand voor u en voor de ondernemers zo veilig mogelijk te houden.

Mijn Apeldoorn

De gouden tip om drukte te voorkomen is: winkel verspreid. Dit geldt zowel voor tijdstip als locatie.

Kies een rustig moment

Doe doordeweeks inkopen, bijvoorbeeld tijdens de pauze. Veel winkels hebben in december aangepaste openingstijden, bijvoorbeeld extra koopavonden. Check of dit ook geldt voor uw favoriete winkel en kies een rustig moment om te shoppen.

Kies een rustige locatie

Kies niet alleen een rustig moment, maar kijk ook waar u het beste inkopen kunt doen. In Apeldoorn en de dorpen zijn veel winkelcentra te vinden. Daar is meer te vinden dan alleen de supermarkt en de slager, dus ook uw cadeau-inkopen kunt u vaak prima op een winkelcentrum doen. Ook hierbij geldt natuurlijk: kies een rustig moment.

Koop gericht

Het is natuurlijk gezellig om van de inkopen een dagje shoppen te maken. Maar op dit moment is dat echt niet verstandig. Winkel zoveel mogelijk alleen en ga gericht naar de winkels. Zo voorkomen we dat het te druk wordt en kunnen we het voor iedereen zo veilig mogelijk houden.

Steun de ondernemers

Voor ondernemers is december een geliefde maand. Ook voor hen is het van belang dat u verstandig inkopen doet. Want als het te druk wordt, zoals afgelopen zaterdag, grijpen we in. Dat betekent voor de ondernemers dat hun winkels leeglopen. Door verspreid te winkelen beschermt u niet alleen uzelf, maar helpt u ook de ondernemers de decembermaand door. Shopt u online? Kijk ook dan of u bij lokale ondernemers kunt bestellen. Alleen samen kunnen we er een feestelijke maand van maken.