Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Subsidies voor sociale initiatieven

29-04-2020

De coronamaatregelen raken ons allemaal. Organiseert u juist in deze periode activiteiten die sociale verbinding bevorderen? Dan kunt u subsidie aanvragen bij de Provincie Gelderland en ook bij de gemeente Apeldoorn.

Mijn Apeldoorn

Hoewel we 1,5 meter afstand moeten houden van elkaar, stimuleert de Provincie initiatieven om toch met elkaar in contact te komen of te blijven, onder het motto #zorgvoorelkaar. U kunt subsidie aanvragen voor initiatieven die zorgen voor sociale verbinding in de periode dat de coronamaatregelen gelden. Denk aan activiteiten voor inwoners van zorginstellingen, het opzetten van een digitaal platform of website om verbinding te creëren of het opzetten van thuishulp.

Meer weten? Lees verder op de website van de Provincie Gelderland

Subsidieregeling en initiatievenmakelaar gemeente Apeldoorn

Als gemeente juichen we het natuurlijk ook toe als inwoners zich inzetten voor andere Apeldoorners. Daarom bieden we op een aantal manieren ondersteuning voor het ontplooien van initiatieven. Zo kunt u via ‘Voor Apeldoorn’ geld, hulp en/of materiaal inzamelen en hebben we een initiatievenmakelaar die de weg binnen onze organisatie kent en graag meedenkt bij het opzetten van een initiatief.

En er is een nieuwe subsidieregeling voor inwonersinitiatieven. Deze regeling was al gepland en is nadrukkelijk niet alleen bedoeld voor initiatieven die te maken hebben met de corona-crisis. Tegelijkertijd zien we dat juist nu allerlei initiatieven ontstaan die misschien een steuntje kunnen gebruiken. En daar is deze regeling ook zeker voor beschikbaar!

Dus: heeft u een idee voor een initiatief waarmee we Apeldoorn een stukje mooier, leuker, beter of socialer maken? Lees via de link in deze alinea meer informatie over hoe de gemeente u op weg kan helpen. Als u een aanvraag wilt doen kan dat ook online via deze pagina.