Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Word ook Rein!

Of het nu is door afval in de afvalbak te gooien, de hond uit te laten op een hondenuitlaatplaats of een opruimactie in de buurt te organiseren: iedereen kan Rein zijn.

Mijn Apeldoorn

Tijdelijk geen uitgifte van opruimspullen voor het opruimen van zwerfafval.

Vanwege verscherpte corona-maatregelen, is de uitgifte van opruimspullen voor het opruimen van zwerfafval tijdelijk gestopt.

Heeft u opruimmiddelen nodig voor een actie in uw straat? Neem dan contact op met de gemeente Apeldoorn via rein@apeldoorn.nl. De gemeente stelt opruimmiddelen beschikbaar, zoals prikstokken en vuilniszakken. Het verzamelde zwerfafval kunt u op laten halen door te mailen naar rein@apeldoorn.nl. Alles wat u nodig heeft om een steentje bij te dragen aan een schone leefomgeving!

Keurmerk Samen Rein

Ook het bedrijfsleven draagt de campagne Heel Apeldoorn is Rein een warm hart toe. Daarom is er het keurmerk ‘Samen Rein’ ontwikkeld. Dit keurmerk staat symbool voor een vrijwillige en vrijblijvende samenwerking tussen de gemeente en ondernemers. Voor meer informatie over Samen Rein, mail naar rein@apeldoorn.nl

Verenigingen opgelet

In beweging voor schoon = geld voor de clubkas!
Geld verdienen voor de clubkas? Doe mee aan de GO€DBEZIG-actie!. Deze actie is speciaal voor het Apeldoornse verenigingsleven en duurt tot en met 2020. Wilt u als particulier uw vereniging/maatschappelijke organisatie steunen, lever dan kleine flesjes en blikjes in op de code van uw vereniging/maatschappelijke organisatie. Om te zien welke verenigingen allemaal meedoen, kijk op de lijst. De kleine flesjes en blikjes kunnen op een beperkt aantal locaties in Apeldoorn worden ingeleverd, deze staan op de website.  

 

Benieuwd welke verenigingen meedoen met de actie en welke gebieden zij beheren? Kijk snel op de lijst of op de kaart.


Leen het Reintje!

Alle Apeldoorners, behalve bedrijven en stichtingen, kunnen de klusaanhanger ‘Het Reintje’ lenen voor allerlei klusjes in de wijk. Hij kan gebruikt worden bij het opruimen van zwerfafval of het onderhoud van een plantsoen. De gemeente stelt opruimspullen, zoals prikstokken en vuilniszakken beschikbaar. Kortom alles wat u nodig heeft om een steentje bij te dragen aan een schone leefomgeving. De aanhanger kan via rein@apeldoorn.nl worden aangevraagd.

Facebook: like Rein!

Deel uw actie via Facebook Heel Apeldoorn is Rein en motiveer anderen om mee te werken. Op deze pagina vindt u ook tips en andere opruimacties. Ga dus gauw naar Heel Apeldoorn is Rein en like de pagina! Hebt u geen Facebook? Mail dan foto’s en informatie over uw schoonmaakactie naar rein@apeldoorn.nl.


   • Logo Apeldoorn Rein