Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Naar Gezinsstad

Speelplaats Zichtweg

Buurtbewoners ergerden zich groen en geel aan deze plek in de wijk de Heeze. Een verhard basketbalveld direct naast woningen en hondenpoep op het grasveld zorgden voor flink wat irritaties onderling. Nu is het een plek waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen sporten.

Jong en oud om tafel

Het veld wordt veel gebruikt door jongeren, terwijl er rondom het veld vooral ouderen wonen. De buurtbewoners trokken uiteindelijk zelf aan de bel bij verschillende instanties. Samen met Zuid doet Samen, Stimenz en de gemeente Apeldoorn gingen jong en oud om tafel om met elkaar te bespreken hoe het anders en beter zou kunnen.

Multifunctioneel

Bijna twee jaar later is er een multifunctionele speel- en ontmoetingsplek ontstaan, waar jongeren én ouderen samen gebruik van kunnen maken. Er zijn speeltoestellen voor kleine kinderen, een trapveldje en andere voorzieningen voor jongeren en toestellen waar ouderen gebruik van kunnen maken. De toestellen voor ouderen zijn gekozen met hulp van de fysiotherapeuten in de wijk. De buurtraad heeft bijgedragen aan de grote schommelmand. Verder zijn er picknickbanken geplaatst en is er een watertappunt.

Basketbalveld wordt wadi

En het oude basketbalveld? Dat is omgevormd tot een wadi. Daarmee leveren de bewoners meteen ook een bijdrage aan de duurzaamheid van hun wijk. Bij hevige regenval wordt het teveel aan water opgevangen in de wadi, zodat de straten niet blank komen te staan en het riool niet overbelast raakt.

Van negatief naar positief

Wethouder Stukker opende het nieuwe speelveldje in april 2020. Hij is erg positief over dit initiatief. “Ik vind het mooi dat bewoners niet zijn blijven hangen in de negatieve sfeer, maar zelf het initiatief hebben genomen. Zo hebben ze het zelf weten om te draaien naar iets positiefs. En daar ben ik erg trots op”.

Mijn Apeldoorn