Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Naar Gezinsstad

Buitenruimte voor iedereen

Dankzij de prachtige buitengebieden en het vele groen in de gemeente is Apeldoorn een echte groene stad. De gemeente zet zich in om de buitenruimte, alle openbare plekken buiten, zo goed mogelijk in te richten. Hierbij is groen belangrijk maar ook de mogelijkheden om te kunnen spelen, bewegen en ontmoeten.

Buiten spelen en bewegen is veel minder vanzelfsprekend geworden. Hoe kunnen we kinderen én hun ouders verleiden om vaker en langer naar buiten te gaan? Hoe kunnen we ouders het goede voorbeeld laten geven door op de fiets naar school te gaan? En hoe kunnen we met meer bewegen ook sociale contacten en ontmoetingen stimuleren? Met andere woorden: Hoe kunnen we een 'Uitnodigende buitenruimte' ontwikkelen voor kinderen en ouders?

Deze vragen proberen we te beantwoorden met projecten in het thema ‘Buitenruimte voor iedereen’. En gelukkig zijn er veel mogelijkheden! Denk aan schoolpleinen die gebruikt kunnen worden door de hele buurt, meer speelactiviteiten in de binnenstad of een nieuwe invulling van een speelveldje.

Heeft u zelf goede plannen waarmee we de buitenruimte nog leuker kunnen maken? Dan horen we dat graag! Deel met ons uw mooie, creatieve groene ideeën, ze zijn van harte welkom! U kunt ons mailen via gezinsstad@apeldoorn.nl. Bekijk ook eens onderstaande manieren om uw buurt of omgeving leuker en beter te maken.

www.apeldoorn.nl/inwonersinitiatieven

www.apeldoorn.nl/groendoen

Mijn Apeldoorn