Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Categorieën maak je buurtOverzicht van vrijwilligersinitiatieven binnen Apeldoorn

Mijn Apeldoorn

Heel Apeldoorn Rein

Heel Apeldoorn ReinAlle initiatieven die bijdragen aan een schoon Apeldoorn vallen onder dit label. Meestal zijn dit mensen die regelmatig zwerfvuil opruimen in hun omgeving. Wilt u ook graag helpen om de stad schoon te houden? U kunt opruimspullen aanvragen via Rein@apeldoorn.nl

Heel Apeldoorn Groen

Heel Apeldoorn GroenAlle initiatieven die bijdragen aan een groen Apeldoorn vallen onder dit label. De gemeente onderhoudt het plantsoen op een zogenaamd B-niveau. Dat betekent dat er best wat onkruid staat en de plantkeuze misschien een beetje saai is. Veel Apeldoorners zien hun woonomgeving  graag wat groener en fleuriger. Hebt u ook zin om de buurt op te fleuren en de handen uit de mouwen te steken? Informeer bij de wijkbeheerder van uw stadsdeel wat mogelijk is.

Heel Apeldoorn Maakt

Heel Apeldoorn MaaktDit label bevat omvangrijkere initiatieven. Bij deze projecten werken de initiatiefnemers vaak nauw samen met de gemeente en andere partijen om hun idee te realiseren. Bij deze projecten is draagvlak in de buurt erg belangrijk. Behalve bij het onderhoud heeft de inwoner ook een belangrijke rol bij de aanleg gespeeld. De projecten zijn zeer divers. Van het plaatsen van een bankje in de openbare ruimte tot de aanleg van een moestuin.. Hebt u ook een idee? Neem contact op met de wijkbeheerder. Hij kan met u meedenken of en hoe uw idee gerealiseerd kan worden.

Heel Apeldoorn Waakt

Heel Apeldoorn Waaktdeze initiatieven zijn de extra ogen en oren in de wijk. Meestal gaat het om het werk van buurtpreventieteams maar bijvoorbeeld ook om het bedienen van de uriliften in de binnenstad. Wilt u meer weten over de buurtpreventieteams, neem dan contact op met de politie.