Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Handige informatie voor mantelzorgers

Bent u mantelzorger? Veel mensen beseffen het namelijk niet. U bent mantelzorger als u langer dan 3 maanden, of meer dan 8 uur per week, voor iemand zorgt zonder dat u ervoor betaald krijgt. Uw partner, kind, vader, moeder of vriend(in), iemand waarmee u een persoonlijke relatie heeft. Bijvoorbeeld omdat deze persoon ziek is of beperkt wordt.

Mijn Apeldoorn

Vaak zien mensen het als vanzelfsprekend om voor de partner of een familielid extra dingen te doen. Dat neemt niet weg dat het zwaar kan zijn, of je nu actief iets doet of leeft met zorgen om een naaste. Daarom is er ondersteuning en een mantelzorgwaardering.

Komt u in aanmerking voor de mantelzorgwaardering?

Mantelzorgers zijn onmisbaar! Gemeente Apeldoorn waardeert mantelzorgers en wil hen graag bedanken voor het vele werk. Dat gebeurt in de vorm van de Mantelzorgwaardering 2022, dit is een eenmalig bedrag van €50,00 op de Apeldoornse Stadspas. Alle inzet van mantelzorgers is natuurlijk onbetaalbaar, maar met dit bedrag maken we een gebaar. Het bedrag kan worden uitgegeven bij deelnemende ondernemers en verenigingen.

Jonge mantelzorgers tussen 18 en 23 jaar kunnen kiezen tussen een cadeaubon of het geldbedrag.
Jonge mantelzorgers beneden de 18 jaar krijgen een cadeaubon.

Vanaf 1 september 2022 tot en met 30 november is de Mantelzorgwaardering aan te vragen via De Kap

Wat is een mantelzorgwoning?

Welke hulp biedt het Stedelijk Knooppunt Mantelzorg?

Wie organiseert de Dag van de Mantelzorg in Apeldoorn?

Waar vindt u nog meer informatie over mantelzorg?Uw Reactie
Uw Reactie