Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Nieuwsarchief

Mijn Apeldoorn

In het archief kunt u nieuwsberichten tot 1 jaar oud terugvinden. Voor oudere berichten kunt u terecht in het webarchief.

Maand:

Recente nieuwsberichten:

 • 25 steekwapens ingeleverd bij wapeninleveractie
  19-10-2021 17.01 uur
  In de Week van de Veiligheid (11-17 oktober) deed gemeente Apeldoorn, in samenwerking met politie Apeldoorn, mee met de landelijke campagne ‘Drop je knife’. In totaal werden 25 steekwapens ingeleverd. Wapens die niet op straat thuishoren.
 • Slimme verkeerslichten zorgen voor betere doorstroom vrachtverkeer
  19-10-2021 00.00 uur
  De gemeente Apeldoorn vindt bereikbaarheid en verkeersveiligheid erg belangrijk. We willen hoofdwegen beter herkenbaar maken en de doorstroming ervan verbeteren. Daarom gaan we op het kruispunt Oost Veluweweg/Laan van de Leeuw als proef een app toepassen die ervoor zorgt dat vrachtwagens sneller voorbij een verkeerslicht komen. Dat helpt bij de doorstroming voor álle automobilisten en vermindert de kans op ongelukken.
 • Lekker spelen in de herfstvakantie tijdens werkzaamheden Plein van de Stad
  15-10-2021 20.07 uur
  Werkende mannen met een schep op een plein. Een beeld wat we vanaf nu op het Marktplein veel zullen zien! Vandaag stonden Maurice Klunder van aannemer KWS, centrummanager Marco Bod en wethouder Jeroen Joon met de schep in hand, in een bult zand op het plein. Zij vulden een tijdelijke zandbak voor kinderen en markeerden hiermee symbolisch de start van de werkzaamheden aan het Plein van de Stad. Wethouder Joon: “Meer plezier en vertier in onze stad!”
 • Centrum voor Veiligheid en Digitalisering van start
  15-10-2021 18.00 uur
  Vandaag was de bestuurlijke start van het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering (CVD). Burgemeester Ton Heerts en de wethouders Nathan Stukker, Jeroen Joon en Wim Willems waren erbij. Net als de aanjager van het centrum, Lodewijk Asscher, en de bestuurders van de partners. Namens hen gaf Gerrit van der Burg, voorzitter van het College van procureurs-generaal, het startsignaal voor de opening. Met dit centrum richten de Politieacademie, De Koninklijke Marechaussee, ROC Aventus, De Belastingdienst, Universiteit Twente, hogeschool Saxion en een flink aantal Apeldoornse ondernemers zich op digitale veiligheid, fraude en opsporing.
 • De heer W. Smouter krijgt koninklijke onderscheiding
  15-10-2021 16.35 uur
  De heer W. (Willem) Smouter (64 jaar) heeft vrijdag 15 oktober 2021 een koninklijke onderscheiding gekregen. Locoburgemeester Wim Willems reikte hem de versierselen uit, die horen bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde tijdens een receptie in de Tabernakelkerk in Apeldoorn ter gelegenheid van het feit dat de heer Smouter 40 jaar predikant is binnen de Nederlands Gereformeerde Kerken.
 • Negen Skaeve Huse op bedrijventerrein Apeldoorn-Noord
  15-10-2021 10.00 uur
  Aan de Schorpioenstraat op bedrijventerrein Apeldoorn-Noord ligt een terrein dat in bezit is van de gemeente Apeldoorn. In de tweede helft van volgend jaar komen daar tijdelijk negen woonunits en een kantoortje te staan. De gemeente heeft besloten om deze woonunits voor maximaal 10 jaar te plaatsen op deze locatie. De vergunningaanvraag, door de woningcorporaties, start in november.
 • Apeldoorn stelt opnieuw geld beschikbaar voor bloeiende akkerranden
  15-10-2021 00.00 uur
  De gemeente Apeldoorn stelt de komende jaren geld beschikbaar voor bloeiende akkerranden. Dat zijn stroken met kleurrijke wilde bloemen en kruiden langs de randen van akkers. Deze zijn goed voor de biodiversiteit en maken het buitengebied ook aantrekkelijker.
 • Cultuur- en erfgoedinstellingen kunnen opnieuw coronanoodsteun aanvragen
  14-10-2021 17.07 uur
  Voor culturele verenigingen en instellingen die in hun voorbestaan worden bedreigd, opent de gemeente voor de tweede keer de Subsidieregeling Coronanoodsteun Cultuur en Erfgoed Apeldoorn. Dit doet de gemeente omdat de coronapandemie een sterke wissel getrokken heeft op cultuur- en erfgoedinstellingen. Veel activiteiten konden lange tijd niet doorgaan. Hierdoor zijn instellingen inkomsten misgelopen of hebben zij door maatregelen extra kosten moeten maken.
 • Projectenregeling Cultuur nu ook voor grotere projecten
  14-10-2021 17.02 uur
  De gemeente Apeldoorn start per 2022 met een nieuwe subsidieregeling voor culturele projecten. Het doel van deze “Projectenregeling Cultuur” is om activiteiten te ondersteunen die bijdragen aan een levendige culturele sector voor de inwoners van Apeldoorn. In 2021 is al proefgedraaid met de regeling. Toen konden culturele instellingen een bijdrage aanvragen tot en met 10.000 euro. Vanaf januari 2022 is er ook de mogelijkheid om subsidie aan te vragen tot en met 50.000 euro.
 • Apeldoorn scherpt de regels voor kamerverhuur aan
  13-10-2021 15.27 uur
  De afgelopen jaren is het aantal panden in Apeldoorn waar kamers wordt verhuurd flink gestegen. Soms levert dat problemen en overlast op. Bijvoorbeeld omdat teveel mensen in één ruimte wonen en er geluidsoverlast is. Of omdat er te veel auto’s in de straat moeten parkeren. De gemeente heeft nu weinig mogelijkheden om ernstige situaties aan te pakken. Daarom wil de gemeente nieuw beleid maken met nieuwe regels zodat er beter toezicht gehouden kan worden. Ook wil de gemeente voorwaarden stellen aan mensen die een aanvraag doen voor kamerverhuur. Zo kan de gemeente beter toezicht houden op kamerbewoning.
 • Informatieavonden over fietsroute Apeldoorn-Epe
  13-10-2021 11.02 uur
  Samen met andere gemeenten van de Cleantech Regio werken we aan het verbeteren van het regionale fietsnetwerk, zodat fietsers zich vlot, veilig en comfortabel kunnen verplaatsen.
 • Veelgestelde vragen over steekwapens inleveren
  11-10-2021 12.03 uur
 • Lever anoniem een steekwapen in
  11-10-2021 11.33 uur
  Jongeren en jongvolwassenen kunnen deze week straffeloos en anoniem hun steekwapens inleveren op het politiebureau. Apeldoorn sluit hiermee aan bij de landelijke inleveractie ‘dropjeknife’ die tijdens de Week van de Veiligheid plaatst vindt. De Week van de Veiligheid is van 11 tot en met 17 oktober.
 • Testritten strooiwagens
  08-10-2021 16.08 uur
  De R zit weer in de maand! Dat betekent maar één ding: de winter komt eraan. Maar gelukkig komen wij goed beslagen ten ijs. De strooiwagens hebben hun jaarlijkse onderhoudsbeurt gehad. Wij controleren aanstaande zaterdag 9 oktober en maandag 11 oktober of de wagens nog goed werken, of alle obstakels van de weg zijn en of er wijzigingen in de routes zijn. In totaal gaat het om zo'n 750 kilometer aan wegdek. Kijk dus niet raar op als je ineens een strooiwagen voorbij ziet komen! 
 • oktober
  01-10-2021 00.00 uur
 • Burgemeester Heerts heeft monument voor beladen bos Hoog Soeren onthuld
  30-09-2021 16.15 uur
  Op 30 september onthulde burgemeester Heerts in Hoog Soeren een monument voor het beladen bos. Tijdens de oorlogsjaren herbergden de bossen tussen Hoog Soeren en de westkant van Apeldoorn één van de grootste munitiedepots van Noordwest-Europa, genaamd Lützow.
 • WK Volleybal Vrouwen 2022 startschot voor gezonde evenementen in Apeldoorn
  29-09-2021 13.22 uur
  Vorige week woensdag werd op Paleis Het Loo het startschot gegeven richting het WK Volleybal Vrouwen 2022. Tijdens deze bijeenkomst zette wethouder Sport Nathan Stukker namens gemeente Apeldoorn zijn handtekening onder het Convenant Gezonde Sportevenementen in samenwerking met JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) en de NEVOBO (Nederlandse Volleybal bond).
 • Investeren in de toekomst van Apeldoorn
  28-09-2021 09.15 uur
  Het college van burgemeester en wethouders stelt aan de gemeenteraad voor om 10 miljoen euro te steken in onder andere meer woningen in Apeldoorn. Dat blijkt uit de Meerjaren Programma Begroting (MPB) voor 2022-2025. “Ondanks alle onzekerheden blijft het noodzakelijk dat we investeren in de toekomst van Apeldoorn. Door dit bedrag te reserveren, kunnen we verdergaan met onze ambities op het gebied van wonen, mobiliteit en klimaat”, aldus wethouder financiën Detlev Cziesso.
 • Gemeente blijft inwoners ruimte bieden voor een veilig bezoek
  27-09-2021 19.28 uur
  Looproutes, zitplaatsen en schermen blijven op stadhuis ongewijzigd.
 • Werkzaamheden Plein van de Stad gaan beginnen, markt verhuist tijdelijk
  27-09-2021 16.31 uur
  De werkzaamheden aan het nieuwe Plein van de Stad beginnen over twee weken. De zaterdag- en de maandagmarkten verhuizen daarom vanaf 9 oktober voor een periode van 30 weken naar de Hofstraat, Kanaalstraat en de Hoofdstraat.
 • Voormalig burgemeester van Apeldoorn Beelaerts van Blokland overleden
  25-09-2021 15.01 uur
  Voormalig burgemeester van Apeldoorn Pieter Beelaerts van Blokland is deze week op 88-jarige leeftijd overleden. Hij was burgemeester van Apeldoorn van 1981 tot 1985. Ook daarvoor en daarna bekleedde hij tal van politieke en maatschappelijke functies.
 • 'One Year to Go’ voor WK Volleybal vrouwen 2022 in Apeldoorn
  23-09-2021 12.19 uur
  Paleis Het Loo was gisteravond het toneel voor de ‘kick-off’ van het FIVB WK Volleybal Vrouwen 2022. Over exact een jaar vormen Apeldoorn (Omnisport), Arnhem (Gelredome) en Rotterdam (Ahoy) de speelsteden voor het eerste WK Volleybal op Nederlandse bodem. Nederland organiseert het WK samen met Polen en zal plaats vinden in september/oktober 2022.
 • Werkbezoek Commandant der Strijdkrachten aan Apeldoorn
  22-09-2021 18.10 uur
  De in april aangetreden Commandant der Strijdkrachten, generaal Onno Eichelsheim, bracht vandaag een werkbezoek aan Apeldoorn. Onderwerp van gesprek was met name het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering (CVD).
 • Geslaagde MONO campagne ‘Stop weg - Stap op!’ in gemeente Apeldoorn.
  22-09-2021 15.00 uur
  Op vrijdag 17 september vond een geslaagde actie van de MONO campagne ‘Stop weg - Stap op!’ plaats in de Apeldoornse binnenstad.
 • Apeldoorn op weg naar duurzame warmte, onze aanpak in de Transitievisie Warmte.
  22-09-2021 09.11 uur
  Apeldoorn is een goede plek om te wonen en te werken. Dat willen we zo houden voor de toekomst. Maar de aarde warmt op en dit zorgt voor klimaatveranderingen. Dat merken we ook in Apeldoorn, met bijvoorbeeld hitte in de zomer en wateroverlast. Deze klimaatveranderingen kunnen we afremmen door onze CO2-uitstoot kleiner te maken.
 • Zilveren erepenning voor Olympische en Paralympische Apeldoornse sporters
  21-09-2021 17.28 uur
  De Apeldoornse gouden medaillewinnaars op de Olympische en Paralympische Spelen zijn onderscheiden met de zilveren erepenning van de gemeente Apeldoorn. Ze kregen de penning vanmiddag tijdens een lunch met het college van burgemeester en wethouders in Omnisport.
 • Twee nieuwe buurtbuslijnen vanaf 27 september in Apeldoorn
  20-09-2021 15.00 uur
  Vanaf maandag 27 september rijdt er een buurtbus tussen Apeldoorn Station en Berg en Bos (buurtRRReis 512) en tussen Apeldoorn Station en Ugchelen (buurtRRReis 519). De buurtbus is een initiatief van buurtbewoners en wordt gesubsidieerd door de Provincie Gelderland. De bussen worden beschikbaar gesteld door vervoerder Keolis.
 • Wim Willems overhandigt eerste Lespakket Biodiversiteit namens Gemeente Apeldoorn
  17-09-2021 00.00 uur
  Wethouder Wim Willems heeft vandaag het eerste lespakket biodiversiteit overhandigt aan groep 3 van de Willem van Oranjeschool.
 • Subsidie beschikbaar voor gezond leven in Apeldoorn
  16-09-2021 08.39 uur
  Apeldoornse organisaties die willen meehelpen met het aanmoedigen van een gezonde manier van leven, zijn van harte uitgenodigd gebruik te maken van een nieuwe subsidieregeling: Stimuleringsbudget Lokaal Preventieakkoord.
 • Geef uw visie op maatschappelijke ontwikkeling in Apeldoorn
  15-09-2021 10.11 uur
  Het college van Burgemeester en Wethouders gaat de gemeenteraad van Apeldoorn vragen de Kadernota Maatschappelijke Ontwikkeling vast te stellen. Deze nota gaat over hoe we in Apeldoorn met elkaar samenleven en hoe we voor elkaar zorgen. U kunt hierop reageren en uw visie delen tot 13 oktober.