Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Hulp en initiatieven

De acties die in Apeldoorn worden opgezet voor de Oekraïense bevolking zijn ontroerend en hartverwarmend.

Mijn Apeldoorn

Werken als vrijwilliger

Iedereen die een steentje bij wil dragen aan het verblijf van de vluchtelingen uit de Oekraine in Nederland kan zich opgeven via de website Apeldoorn pakt aan

Vrijwillige tolken of vertalers kunnen we goed gebruiken in de opvanglocaties. Daarvoor kunt u het beste een mail sturen aan gemeente@apeldoorn.nl.

Hulpgoederen

Het is ontroerend en hartverwarmend, de acties die in Apeldoorn worden opgezet voor de Oekraïense bevolking. Wilt u zich ergens bij aansluiten? Kijk dan eens bij de Apeldoornse stichting Werkgroep Hulpgoederen Oost-Europa (WHOE). We hebben voor WHOE extra opslagruimte op het Zwitsal terrein geregeld. U vindt de WHOE op Vlijtseweg 106, ingang Zuid. De hulpgoederen kunnen worden ingeleverd bij de 1e hal aan uw rechterhand.

Ook kan stichting vluchtelingenwerk u verder op weg helpen:


Bijeenkomsten met Oekraïense vluchtelingen

Iedere woensdag zijn er Meet & Greet bijeenkomsten bij wijkcentrum Orca. De ontmoeting en het stellen van vragen staan hierbij centraal. Dat geldt niet alleen voor Oekraïense vluchtelingen, maar ook voor andere inwoners van Apeldoorn. Iedereen is welkom tussen 13:00 uur en 15:00 uur bij wijkcentrum Orca, Germanenlaan 360, Apeldoorn. Vooraf aanmelden is niet nodig.

De bijeenkomsten zijn ook bedoeld voor vrijwilligers en ondernemers. We zien dat er steeds meer initiatieven ontstaan en dat er bereidheid en betrokkenheid is. Dat is hartverwarmend. Met de Meet & Greet matchen we vraag en aanbod met elkaar. De gemeente organiseert de ontmoetingsbijeenkomsten in samenwerking met De Kap, Present, Kerk&Vluchteling, Stimenz en Vluchtelingenwerk.

Op 4 mei is ‘werk’ het thema van de bijeenkomst. Er zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om alle vragen over dit onderwerp te beantwoorden.