Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Medische zorg

Als u een vluchteling uit Oekraïne in huis heeft en diegene heeft medische zorg nodig, dan kunt u contact opnemen met uw eigen huisarts. Uw huisarts kan de kosten die hij/zij daarvoor maakt declareren bij het CAK.

Mijn Apeldoorn

Medische zorg nodig?

Als u een vluchteling uit Oekraïne in huis heeft en diegene heeft medische zorg nodig, dan kunt u contact opnemen met uw eigen huisarts. Uw huisarts kan de kosten die hij/zij daarvoor maakt declareren bij het CAK. Zij hebben daar een speciale regeling voor. Dat geldt ook voor andere noodzakelijke zorgverleners. Kijk voor meer informatie hierover op de website van het CAK.

Tandarts

De tandarts wordt voor vluchtelingen uit Oekraine alleen vergoed als het gaat om acute ernstige pijn aan het gebit of als het om kauwklachten gaat. Vallen de klachten daar niet onder, dan zal een bezoek aan de tandarts door de vluchteling zelf betaald moeten worden.

Zorgverzekering

Als een vluchteling uit de Oekraine gaat werken in Nederland moet er een zorgverzekering afgesloten worden.

Meer informatie staat op de website zorgverzekeringslijn

Uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek

Door de inschrijving binnen de gemeente Apeldoorn, krijgen sommige Oekraïense vluchtelingen automatisch een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek. Dit geldt voor mensen die op basis van leeftijd in de doelgroep van één of meerdere bevolkingsonderzoeken darmkanker, borstkanker of baarmoederhalskanker vallen. Lees verder.

Hulp bij psychische klachten

Als je vlucht naar een ander land moet je familie en vrienden achterlaten. En ook je huis en je werk. Dit is zwaar voor iedere vluchteling. Soms biedt zelfhulp een uitkomst, maar er kan ook meer hulp nodig zijn. Bekijk op de website van Pharos de folder over psychische klachten bij vluchtelingen.

Leestip: