Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Deelgebied NoordwestMijn Apeldoorn

Ontwerp NoordwestKlik op de afbeelding om te vergroten (jpeg, 530 KB)

De speelplek tegenover Hoveniersdreef 413 kreeg niet veel positief commentaar van bewoners. De huidige speelplek ligt verscholen achter een rij parkeerplekken en grenst aan de achterzijde woningen waardoor het een anonieme plek is met weinig sfeer. Het idee is om deze speelplek te verhuizen naar het hofje aan de Heelmeestersdreef. Er ontstaat dan een veel prettiger speelplek / ontmoetingsplek.

Het rondje van asfalt stond bij de bewoners ter discussie. Sommigen wilden het behouden omdat er op gerolschaatst kan worden, anderen vonden het veel te lelijk en wilden het asfalt eruit. Voor het onderhoud en de aanleg is het ook niet praktisch dat hier een klein stukje asfalt ligt, midden in de wijk. Daarom hebben we ervoor gekozen om het asfalt te vervangen voor de bruine betonstraatsteen zodat het allemaal weer één geheel is en makkelijk te onderhouden.

Het pleintje tussen de appartementen aan de Eekschillersdreef (nr 401-414 & 521-546) is omgevormd, parkeren gebeurt aan de rand en daardoor is er ruimte voor een groter groenvak in het midden met nieuwe bomen.

Er kwamen opmerkingen binnen over gevaarlijke bomen in deze buurt. De gemeente controleert periodiek alle bomen in geheel Apeldoorn. Dit doen goed opgeleide boomspecialisten, volgens landelijk gebruikte richtlijnen. De gebreken leggen we vast. Als er een maatregel (bijv. snoei of kap) wordt voorgeschreven voeren wij dit snel uit. Op deze manier proberen wij schade te voorkomen en een veilige leefomgeving te creëren.  

Het formaat van alle parkeerplekken is onder de loep genomen. Kijk onder het kopje parkeren wat we hebben gedaan. De bochten in de weg en verkeersdrempels remmen automobilisten af. ‘Kussentjes’ zorgen voor de oriëntatie en patronen in de rijbanen laten zien dat er extra opgelet moet worden. Bijvoorbeeld bij de uitgang van de speelplek. Zie het kopje verkeer voor meer informatie hierover. Het voetpad in het park aan de noordzijde heeft een logischer verloop gekregen.

Huidige situatie aan de HeelmeersterdreefHuidige situatie in de Heelmeesterdreef

Voorbeelduitwerking van de HeelmeersterdreefVoorbeelduitwerking van de Heelmeesterdreef

Huidige situatie bij het plein aan de PostmeesterdreefHuidige situatie van het plein aan de Postmeesterdreef

Voorbeelduitwerking van het plein aan de PostmeesterdreefVoorbeelduitwerking van het plein aan de Postmeesterdreef

Bekijk de opmerkingen die over dit deelgebied zijn ingebracht.