Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Wat kunt u doen?

06-06-2019

Als gemeente doen we er alles aan om de natuur in Apeldoorn de ruimte te geven en om de klimaatveranderingen in onze stad op te vangen. Ook u kunt veel doen om heel Apeldoorn nu en in de toekomst groen te houden!

Mijn Apeldoorn

Groene tuinen en straten

Apeldoorn groener maken kan ook in het klein. Beplanting in straten, op daken en tegen gevels helpen de stad af te koelen op hete dagen en bij nat weer het regenwater beter af te voeren. Bovendien: groene straten zien er gezellig uit. Ideeën voor mooie, groene initiatieven zijn van harte welkom! Het is leuk samen met anderen natuur in uw wijk te creëren of in stand te houden. Wij ondersteunen dat graag. Hebt u een idee voor een groeninitiatief? Lees meer en doe mee!

Hulp bij het beheren van een bijzondere boom

Bent u eigenaar van een geregistreerde bijzondere boom? Het onderhouden daarvan vraagt vaak de nodige specialistische kennis. De gemeente Apeldoorn kan u daarbij ondersteunen. Er komt een subsidieregeling waar u gebruik van kunt maken.

Operatie Steenbreek

Steeds vaker richten we onze tuin onderhoudsvriendelijk in. Meer steen is dan lekker praktisch. Maar hoe meer bestrating, hoe meer last we gaan krijgen bij hevige regenbuien en aanhoudende droogte. En bij minder planten en bomen warmt de stad in de zomer op. Samen kunnen we actie ondernemen voor een klimaatbestendige toekomst van de stad. Gaat u ook voor meer groen in de tuin?

De gemeente Apeldoorn steunt de landelijke beweging ‘Operatie Steenbreek’. Onder het motto ‘Tegel eruit, plant erin’ willen we Apeldoorn nog groener maken. Kijk hier hoe u kunt meedoen.   

Koppel regenwater af

Kijk wat u kunt doen om uw regenwater af te koppelen.

Leg een groen dak aan

Kijk wat u kunt doen voor het aanleggen van een groen dak.

Makkelijker verbouwen en dieren beter beschermd

Gebouwen in de stad worden niet alleen bewoond door mensen, maar bieden al eeuwenlang ook onderdak aan allerlei dieren. Denk aan vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen. Deze soorten en hun nesten zijn beschermd via de Wet Natuurbescherming. Gaat u verbouwen? Dan krijgt u hier misschien mee te maken. Lees meer op de pagina SMP.