Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Naar Groen doen

De Tegeltaxi

We helpen u graag een handje bij het ontstenen van uw tuin. Wij komen deze zomer door heel Apeldoorn kosteloos de tegels ophalen die u zelf uit uw tuin heeft verwijderd. Voorwaarde is dat u uw oude tegels niet vervangt voor nieuwe. Op deze pagina kunt u zich aanmelden voor de ophaalservice, oftewel ‘De Tegeltaxi’.

De Tegeltaxi haalt uw oude tegels op
De Tegeltaxi haalt uw oude tegels op

De Tegeltaxi rijdt vanaf eind augustus tot begin oktober 2022. Op onderstaande kaart ziet u dat we Apeldoorn hebben opgedeeld in 23 gebieden. U kunt op de kaart uw postcode invullen om te zien in welk gebied uw adres ligt. Aanmelden kan tot en met zondag 21 augustus 23:59 uur.

Schermvullende kaart

In onderstaande tabel ziet u wanneer de Tegeltaxi in uw gebied rijdt.

 

Datum

Gebied

Maandag 29 augustus

1

Dinsdag 30 augustus

2

Woensdag 31 augustus

3

Donderdag 1 september

4

Vrijdag 2 september

5

Maandag 12 september

6

Dinsdag 13 september

7

Woensdag 14 september

8

Donderdag 15 september

9

Vrijdag 16 september

10

Maandag 19 september

11

Dinsdag 20 september

12

Woensdag 21 september

13

Donderdag 22 september

14

Vrijdag 23 september

15

Maandag 26 september

16

Dinsdag 27 september

17

Woensdag 28 september

18

Donderdag 29 september

19

Vrijdag 30 september

20

Maandag 3 oktober

21

Dinsdag 4 oktober

22

Woensdag 5 oktober

23

U kunt via onderstaande link aanmelden. Verzamel voor het invullen alvast de volgende gegevens:

  • Het nummer van het gebied waarin u woont (gebruik hiervoor de bovenstaande kaart)
  • Uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres
  • Het soort stenen (klinkers, betonnen tegels, grindtegels enzovoorts)
  • Hoeveel m2 aan stenen u aanbiedt
  • Een foto van de situatie waar de stenen uit gaan

Bied uw tegels aan op een plek waar onze vrachtwagen met autolaadkraan er makkelijk bij kan. De kraan heeft een bereik van ongeveer 5 meter. U kunt ze bijvoorbeeld opstapelen in uw voortuin, op de oprit of op straat. Let er wel goed op dat uw tegels niemand in de weg staan. Zorg dat uw tegels vóór 07:00 uur ’s ochtends op uw gekozen datum klaarstaan.

Voorwaarden:

  • de Tegeltaxi haalt alléén tegels op. Overig materiaal zoals houten vlonders, grind of puin kunnen we helaas niet meenemen.
  • U vervangt uw oude tegels niet voor nieuwe.
  • U maakt een voor en na foto: een foto van de situatie waar de stenen uit gaan, en een foto van de ontsteende situatie. Deze foto’s mailt u naar operatiesteenbreek@apeldoorn.nl

Waarom doen we dit?

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Dit veroorzaakt wateroverlast en hittestress doordat onze omgeving voor een groot deel uit steen bestaat. Al die stenen verkoelen niet als het erg warm is, en laten geen water door als het regent. Meer groen helpt hier tegen.

Zak erin!

Als regenwater op beplante grond valt in plaats van op tegels, zakt het de grond in en hoeft het niet via het riool afgevoerd te worden. Dit vermindert wateroverlast. Planten en bomen helpen ook uw tuin of terras af te laten koelen in hete periodes.

NK Tegelwippen

Misschien heeft u al eens iets in de media voorbij zien komen over het NK Tegelwippen. Door heel Nederland strijden tot en met 31 oktober verschillende gemeenten met elkaar. Gedurende het NK Tegelwippen worden in heel Nederland tegels vervangen door groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. U kunt Apeldoorn vooruit helpen in het landelijke klassement door uw verwijderde tegels op te geven via www.nk-tegelwippen.nl. Dit is geen voorwaarde om gebruik te maken van de Tegeltaxi.

Mijn Apeldoorn