Homepage Apeldoorn.

Naar vacatureoverzicht

Strategisch beleidsadviseur minimabeleid & schulddienstverlening

Ben jij de strategisch adviseur die beleid maakt waar de collega’s in de uitvoering en onze inwoners wat aan hebben?

Deze vacature van Strategisch beleidsadviseur Minimabeleid en Schulddienstverlening (36 uur) is jouw volgende stap als je:

 • echt het verschil wilt maken voor de inwoners van Apeldoorn;
 • energie krijgt en brengt in een stevige strategisch adviesrol waarin jij de schakel bent tussen de politiek, het management, je collega’s in de uitvoering en uiteraard de samenwerkingspartners in onze gemeente;
 • zelfstandig maar ook integraal werken een voorwaarde voor je is om een goed resultaat te kunnen leveren.

Dit ga je doen
Je adviseert over complexe onderwerpen die spelen binnen het sociaal domein in het algemeen en in het bijzonder op jouw focusgebied: minimabeleid en schulddienstverlening. Je ontwikkelt een visie, strategie en oplossingsrichtingen op basis van de input die je haalt bij de uitvoering, inwoners, bestuur en netwerkpartners. Jij zorgt ervoor dat de goede interne en externe partners aan tafel komen, zodat je tot een concreet resultaat komt dat meetbaar bijdraagt aan ons bestuurlijke doel: Inwoners komen uit met hun inkomen en zijn financieel zelfredzaam.

Hoe ziet een werkdag eruit?
Op maandagochtend schuif je digitaal aan bij je teamoverleg waar we kijken hoe het met iedereen gaat. Daarnaast bespreken we uiteraard ook de inhoud met elkaar. Waar staan we met de uitvoering van het beleid? Waar kunnen we elkaar helpen?

Onder het genot van een heerlijke cappuccino check je je mail in de huiskamer van ons team. Je bent vandaag immers toch even in het stadhuis. Handig, want zo loop je nog een paar collega’s van de uitvoering en van je eigen team tegen het lijf. Zo hoor je wat er bij hen speelt en kun je tegelijk even een aantal zaken met ze afstemmen.

Vervolgens ga je naar de stilteruimte om ongestoord een voorstel uit te werken. Om daarna een broodje te halen in de stad. Je pikt gelijk het Oranjepark mee en maakt even een praatje met wat jongeren die je daar tegenkomt. Hoe gaan zij om met de coronacrisis? Weten zij ons te vinden als dat nodig is?

Met een fris hoofd sluit je dan aan bij het wethoudersoverleg. Je hebt daar een actieve rol. Met de wethouder bespreek je voorstellen die je wilt gaan uitvoeren. Het is een pittig en energiek gesprek, maar je weet de wethouder mee te krijgen.

Aan het einde van de dag heb je nog voldoende tijd om even rustig achter je laptop te duiken. Je werkt wat notities uit en proactief als je bent, bereid je je alvast voor op de info bijeenkomst die je morgen hebt over het Smart city concept dat Apeldoorn aan het uitrollen is. Wat kun jij ermee vanuit jouw rol vraag je je af. Wellicht ook slim om in dat kader dat kennismakingsgesprek met de collega van Datalap in te plannen. Het zijn volle en afwisselende dagen in deze functie, waarbij je dag vaak anders verloopt dan je had gepland. Maar je voelt dat je werkt aan een beter Apeldoorn. Bij alles wat je doet heb je voor ogen: ‘wat wordt onze inwoner er beter van?’

 Werken voor Apeldoorn…
...betekent werken voor een open en ambitieuze organisatie. Met 162.000 inwoners zijn we de 11e gemeente van Nederland. Met zo’n 1.350 collega’s dragen we bij aan de strategische doelen van de organisatie: Apeldoorn versterken als gezinsstad, duurzaam en ondernemend Apeldoorn en een toeristisch toplandschap. Genoeg uitdagingen voor jou en je team dus! Je werkt binnen het Team Beleid & Innovatie binnen de Eenheid Activering en Inkomen. Vanaf januari ga je werken in een nieuwe organisatiestructuur, waarbij je lid wordt van de Afdeling Beleid Maatschappelijk Ontwikkeling. Hierin is al het beleid op het sociaal domein vertegenwoordigd.

Dit bieden we je

 • een brutomaandsalaris van minimaal € 3.561 (aanloopschaal 11) en maximaal € 5.872 bruto per maand (schaal 12) bij een 36-urige werkweek;
 • individueel Keuzebudget (IKB) van 17,45% bovenop je salaris. Dit zet je bijvoorbeeld in voor:
  • ontwikkeling
  • vakantiegeld
  • een eindejaarsuitkering
  • een reiskostenvergoeding
  • extra verlofuren
  • een fietsregeling
 • genoeg vrije dagen;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis te werken;
 • flexibele werktijden en -plekken;
 • een aantrekkelijke pensioenregeling;
 • een fonkelnieuw kantoor midden in het centrum van Apeldoorn.

Dit neem je mee
Je bent een adviseur met een bij voorkeur afgeronde academische opleiding die de afgelopen jaren brede ervaring heeft opgedaan in een bestuurlijke organisatie. Je hebt daarbij meerdere jaren ervaring op het gebied van minimabeleid en schulddienstverlening. Jij kent de ketenpartners die hierbij een rol spelen en je snapt vanuit jouw vakmanschap welke belangen zij hebben.

Je bent een snelle denker en een echte samenwerker en je bent innovatief. Daarbij heb je altijd het concrete resultaat dat je wilt halen voor ogen. Je weet van aanpakken, maar neemt ook tijd voor reflectie. Je hebt een visie op je focusgebied en denkt strategisch waar nodig, maar weet ook goed hoe je je collega’s in de uitvoering het beste kunt ondersteunen.

Je bent in staat om op verschillende niveaus te schakelen en je past jouw mondelinge en schriftelijke communicatie hierop aan. Je hebt een stevige eigen visie, weet deze te onderbouwen en laat je niet snel uit het veld slaan. Als adviseur weet je echter de belangen en argumenten van anderen op waarde te schatten en neem je deze mee in jouw advies. Je laat zien dat je eigenaar bent van de resultaten waar je voor aan de lat staat.

Daarbij hoort ook dat je gevoel hebt voor bedrijfsvoering. Je kent de P&C-cyclus op je duimpje, kunt goed plannen en weet dat beleid uitvoeren ook geld kost.

Solliciteren
Reageren op deze vacature kan tot 30 oktober. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Natascha Béguin, Teammanager Beleid & Innovatie bij de Eenheid Activering en Inkomen via (06) 28 36 24 46 of n.beguin@apeldoorn.nl.

De gesprekken zullen plaatsvinden op 2 en 3 november.

Iedereen doet mee
De gemeente Apeldoorn is een inclusieve organisatie. We zijn ervan overtuigd dat we met een diverse organisatie beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving. Naast je talent en kwaliteiten breng je ook je achtergrond en voorkeuren met je mee. Je bent welkom! 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Solliciteren

Referentienummer:
A2020-347

Regio:
Gelderland

Vacaturetype / functietype:

Startdatum:
16-10-2020

Sluitingsdatum:
29-10-2020

Locatie:
Gemeente Apeldoorn

Contactpersonen:
Natascha Béguin
06- 28 36 24 46