Homepage Apeldoorn.

Naar vacatureoverzicht

Medewerker Raadsgriffie (m/v/x)

Ben jij een flexibele collega met veel verantwoordelijkheidsgevoel en interesse in de politiek? Heb jij de sociale vaardigheden om met veel verschillende doelgroepen om te gaan? En werk je zorgvuldig en nauwkeurig? Dan zoeken wij jou!

Dit ga je doen
Je zorgt met twee collega’s in teamverband voor een goede administratieve voorbereiding en afhandeling van vergaderingen voor de Politieke Markt en de griffie. 

Je werkzaamheden zijn onder andere het:

 • opstellen van de agenda en regelen van logistieke zaken voor de Politieke Markt;
 • zorgvuldig sorteren, verzamelen en registreren van voorstellen die tijdens de Politieke Markt worden behandeld;
 • organiseren van werkbezoeken van de gemeenteraad;
 • ondersteunen van de raadsadviseurs;
 • opstellen en redigeren van informatiemails en teksten;
 • administratief ondersteunen van de rekenkamercommissie;
 • uitvoeren van overige administratieve werkzaamheden ten behoeve van de griffie.

Verder ben je vervanger van de webcastregie tijdens de Politieke Markt en de raadsvergadering. Je regisseert het beeld & geluid van de raadsvergadering en van de Politieke Markt op de donderdagavonden of incidenteel bij evenementen.

Dit bieden we je

 • Een aanstelling voor 24-28 uur per week. In eerste instantie voor een jaar met uitzicht op vast.
 • Een salaris van maximaal € 3.176,- bruto per maand (schaal 7) bij een 36-urige werkweek. Het daadwerkelijke salaris is afhankelijk van je ervaring en opleiding.
 • Een flexibel budget van 17,05% bovenop je salaris. Je kunt dit budget gebruiken zoals je zelf wil: voor je ontwikkeling, vakantiegeld, korting op vervoer of een ander fiscaal voordeel. 
 • Je werkt in ieder geval op woensdag, donderdagmiddag en zo nodig donderdagavond. De andere werktijden zijn flexibel in te plannen.

Dit vragen we van je

 • Als medewerker Raadsgriffie werk je met veel verschillende groepen, van raadsleden tot beleidsambtenaren en inwoners van de gemeente Apeldoorn.
  Met jouw sociale vaardigheid kun je goed schakelen tussen deze verschillende doelgroepen.
 • Je hebt minimaal een mbo-diploma in een administratieve richting en ervaring in het werken met digitale registratie- en verwerkingssystemen. Daarnaast heb je interesse in de politiek en bij voorkeur ook kennis van het functioneren van de gemeenteraad. en oog voor (web)camerawerk
 • Je hebt oog voor (web)camerawerk en voelt je daarmee eindverantwoordelijk voor een goede webcastregie.
 • Je bent servicegericht, werkt zorgvuldig en kunt goed samenwerken.

Dit is handig om te weten
Je kunt tot en met 31 oktober 2021 reageren via de solliciteer-knop. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Marit Stam, Raadsadviseur / Plv. Raadsgriffier op telefoonnummer 055 - 580 15 61 of m.stam@apeldoorn.nl.

Werken voor Apeldoorn
...betekent werken voor een open en ambitieuze organisatie. Met 162.000 inwoners zijn we de 11e gemeente van Nederland. Met zo’n 1.350 collega’s dragen we bij aan de strategische doelen van de organisatie: Apeldoorn versterken als gezinsstad, duurzaam en ondernemend Apeldoorn en een toeristisch toplandschap. 

De raadsgriffie
… is een compacte afdeling met 13 medewerkers. Het is een klein en hecht team, met open en betrokken collega’s. Als medewerker bij de griffie werk je continu in een complex politiek-bestuurlijk krachtenveld tussen gemeenteraad en college. De griffie wordt geleid door de raadsgriffier, daarbij ondersteund door de plaatsvervangend raadsgriffier. De belangrijkste taak van de raadsgriffie is het ondersteunen van de gemeenteraad en het bestuur van de raad. Het team is onder andere verantwoordelijk voor de wekelijkse Politieke Markt, het vastleggen en geleiden van beleidsstukken en het ondersteunen van raadsleden en fracties. Als medewerker bij de griffie werk je direct voor de gemeenteraad.

Iedereen doet mee
De gemeente Apeldoorn is een inclusieve organisatie. We zijn ervan overtuigd dat we met een diverse organisatie beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving. Naast je talent en kwaliteiten breng je ook je achtergrond en voorkeuren met je mee. Je bent welkom!

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren

Referentienummer:
A2021-589

Regio:
Gelderland

Vacaturetype / functietype:

Startdatum:
12-10-2021

Sluitingsdatum:
31-10-2021

Locatie:
Gemeente Apeldoorn

Contactpersonen:
Marit Stam