Homepage Apeldoorn.

Naar werken voor Apeldoorn

Traineeship gemeente Apeldoorn

Voor dit traineeship zijn wij op zoek naar trainees die door de hele organisatie opdrachten uitvoeren. Daarnaast hebben wij ook plekken voor trainees die zich willen ontwikkelen met opdrachten waar ICT en informatievoorziening de focus hebben. En we hebben plekken voor trainees die op juridisch en financieel gebied zichzelf willen ontwikkelen. Op www.werkenvoorapeldoorn.nl vind je de verschillende vacatures.

Zo ziet het Apeldoorns Traineeprogramma er uit

Zodra jij in oktober 2022 start met het traineeprogramma, combineer je werken en leren. Je gaat direct aan de slag met je eerste uitdagende opdracht en bouwt aan je netwerk. In 2 jaar tijd leer je als trainee de organisatie kennen en werk je aan verschillende opdrachten. Jij kiest of je voor verschillende domeinen aan de slag gaat óf dat je jezelf gaat ontwikkelen binnen het ICT, juridische of financiële vakgebied.

 

Werkend leren en lerend werken

Om je te ontwikkelen tot de overheidsprofessional van de toekomst volg je een uitgebreid opleidingsprogramma. Samen met je collega-trainees heb je om de week een trainingsdag. De trainingen zijn gericht op kennisverbreding, professionele vaardigheden en persoonlijke groei. Of het leven écht begint aan het einde van je comfortzone, daar kom je tijdens dit traineeship achter. Je wordt namelijk gestimuleerd om te blijven ontdekken en jezelf te blijven ontwikkelen. Je ontwikkelt competenties en leert deze effectief in te zetten.

Een inclusieve organisatie

We zijn er van overtuigd dat we met een diverse organisatie beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving. Naast je kwaliteiten, ervaring en competenties, neem je ook je achtergrond, voorkeuren en persoonlijkheid mee. 

Het selectietraject

Solliciteer uiterlijk 29 mei. Na de eerste selectie staat op 8 juni de eerste selectiedag gepland. Na deze selectiedag worden kandidaten uitgenodigd voor een tweede selectiedag. Eind juni krijg je te horen of je bent geselecteerd voor het traineeprogramma en kom je langs voor je arbeidsvoorwaardengesprek. In oktober 2022 begin je met een introductieweek - zo leer je de gemeente meteen goed kennen.

Doorgroeimogelijkheden

Na een traineeship van 2 jaar heb je de gemeente in volle breedte leren kennen. Veel trainees blijven ook na het traineeprogramma werken voor Apeldoorn. Van de trainees uit het vorige traineeprogramma hebben veel trainees hun vaste plek in de organisatie gevonden. Zij werken nu bijvoorbeeld als adviseur gebiedsmanager, communicatieadviseur, wmo-consulent, adviseur Social Return/Impact Ondernemen, vervangend teammanager, strategisch HR adviseur, bestuurlijk communicatieadviseur, organisatieadviseur, adviseur fysieke leefomgeving, Adviseur Beheer Openbare Ruimte of projectmanager. En een leuk weetje: Anna Reith, projectleider van het traineeprogramma 2022, is ook een oud-trainee!

Het traineeprogramma is dus de ideale opstap voor een gave nieuwe functie binnen de gemeente!

Enthousiast geworden? Bekijk de vacatures op werkenvoorapeldoorn.nl.

Vragen? Neem contact op met Anna via trainees@apeldoorn.nl of 06-43046499.

Solliciteren

Ervaringen van onze trainees

Bekijk meer ervaringen