Ga naar de homepage gemeente Apeldoorn

Naar werken voor Apeldoorn

Traineeship gemeente Apeldoorn

In januari 2020 gaat het nieuwe Apeldoorns Traineeprogramma van start. De vacature is inmiddels gesloten. Je kunt dus niet meer solliciteren.
Heb je gesolliciteerd? Dan wensen we je veel succes met de selectieprocedure!

Zo ziet het Apeldoorns Traineeprogramma er uit

Zodra jij in januari 2020 start met het traineeprogramma, combineer je werken en leren. Je gaat direct aan de slag met je eerste uitdagende opdracht en bouwt aan je netwerk binnen en buiten de gemeente. Heb je nog geen idee wat je wilt of last van keuzestress? Geen probleem! Het unieke van dit traineeship is namelijk dat je vooraf geen keuze hoeft te maken voor een bepaald deel van de organisatie. In 2 jaar tijd leer je als trainee de hele organisatie kennen en werk je aan verschillende opdrachten. Bijvoorbeeld als projectleider of adviseur binnen thema’s als duurzaamheid, jeugdzorg en evenementen. 

 


Werkend leren en lerend werken

En daar blijft het niet bij. Om je te ontwikkelen tot de overheidsprofessional van de toekomst volg je een uitgebreid opleidingsprogramma. Samen met je collega-trainees heb je om de week een trainingsdag. De trainingen zijn gericht op kennisverbreding, professionele vaardigheden en persoonlijke groei. Of het leven écht begint aan het einde van je comfortzone, daar kom je tijdens dit traineeship achter. Je wordt namelijk gestimuleerd om te blijven ontdekken en jezelf te blijven ontwikkelen. Je ontwikkelt competenties en leert deze effectief in te zetten.

Een inclusieve organisatie

De gemeente Apeldoorn wil een inclusieve organisatie zijn. Daarom willen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ook expliciet oproepen om te solliciteren. Heb je een arbeidsbeperking?
We denken graag mee over maatwerk en andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan extra coaching of een aangepast aantal werkuren. We werken samen met Stichting SWOM (Studeren en Werken Op Maat), voor advies en eventuele begeleiding.

We zijn er van overtuigd dat we met een diverse organisatie beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving. Naast je kwaliteiten, ervaring en competenties, neem je ook je achtergrond, voorkeuren en persoonlijkheid mee. 


Het selectietraject

De vacature voor het traineeship is gesloten. Je kunt dus niet meer solliciteren. Na de eerste selectie staat op 29 oktober de eerste selectiedag gepland van 15:00 tot 20:00 uur. De laatste 20 kandidaten worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op 13 november. Half november krijg je te horen of je bent geselecteerd voor het traineeprogramma en kom je langs voor je arbeidsvoorwaardengesprek. In januari 2020 begin je met een introductieweek - zo leer je de gemeente meteen goed kennen.

tijdlijn

Doorgroeimogelijkheden

Na een traineeship van 2 jaar heb je de gemeente in volle breedte leren kennen. Veel trainees blijven ook na het traineeprogramma werken voor Apeldoorn. Van de 12 trainees uit het vorige traineeprogramma hebben 9 trainees hun vaste plek in de organisatie gevonden. Zij werken nu bijvoorbeeld als organisatieadviseur, stadsdeelmanager, projectleider, lobbyist en bestuurlijk communicatieadviseur. Het traineeprogramma is dus de ideale opstap voor een gave nieuwe functie binnen de gemeente!

Meer weten? App met een trainee

Benieuwd hoe het is om als trainee te werken voor Apeldoorn? Lees dan eens de ervaringen van onze huidige trainees.

Solliciteren

Ervaringen van onze trainees

Bekijk meer ervaringen