Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Uitbreiding A1 Apeldoorn – Azelo van start

14-03-2019

Gisterenmiddag 13 maart luidde minister Cora van Nieuwenhuizen de start van de verbreding van de A1 Apeldoorn – Azelo.

Mijn Apeldoorn

Dat deed zij in aanwezigheid van de gedeputeerden van Gelderland en Overijssel, de gemeenten en het bestuur van de Cleantechregio. “Wij zijn blij met de start van de verbreding van de A1 en het goede nieuws van de minister om het traject tussen Apeldoorn en Twello eerder uit te voeren, namelijk tussen 2021 en 2025. Een goede doorstroming van het verkeer is economisch voor onze gemeente en de regio van grote betekenis. Het levert een positieve bijdrage aan de bereikbaarheid van Apeldoorn”, laat verantwoordelijk wethouder Wim Willems weten.

“Nu de verbreding van start gaat, willen we meteen anticiperen op toekomstige knelpunten. Daarom hebben wij onder de aandacht van de minister gebracht dat zonder ingrijpen van het traject van de A1 tussen Apeldoorn en Barneveld een flessenhals ontstaat, waardoor er files blijven bestaan tussen de Randstad en Oost- Nederland”.

Ook het bedrijfsleven steunt deze oproep. Rijn Platteel, voorzitter van VNO-NCW Stedendriehoek: “De A1 is of wordt tussen Amsterdam en Twente geheel 3-baans of breder, op 1 wegvak na. Laat het wegvak tussen Voorthuizen en Apeldoorn niet de zandloper worden die de effectiviteit van alle andere inspanningen teniet doet