Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Vergroenen Molenstraat-Centrum

29-06-2020

Gemeente Apeldoorn werkt aan meer groen in de stad. Planten en bomen hebben namelijk veel voordelen! Een van de plekken waar we gaan vergroenen is Molenstraat Centrum. Op deze pagina leest u wat we gaan doen.

Mijn Apeldoorn

Stenen eruit, planten erin

Wij gaan de stoep versmallen naar 1,80 meter en maken langs het fietspad vakken met vaste planten van ongeveer 60 centimeter hoog.

Veel voordelen

We maken de stad groener, omdat dat veel voordelen heeft. Beplanting in straten, op daken en tegen gevels zorgt voor verkoeling op hete dagen. Bij nat weer wordt het regenwater beter afgevoerd. Ook wordt de straat aantrekkelijker voor vogel, vlinders en insecten. Bovendien: groene straten zien er mooier uit!

Bekijk de tekening

Op deze pagina ziet u de tekening. Klik op de afbeelding om deze groter te bekijken, of klik hier. Op de tekening is niet alleen te zien waar de plantvakken komen, maar ook welke planten waar worden geplaatst.

Zelf aan de slag met vergroenen?

Wilt u uw eigen tuin vergroenen? Of heeft u zelf een mooi, creatief idee om uw straat of buurt groener te maken? Op www.apeldoorn.nl/groendoen kunt u zien wat u zelf kunt doen. De gemeente helpt u graag met advies en/of materiaal voor uw buurtinitiatief. 

Vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen over het vergroenen van Molenstraat Centrum? Neem dan contact op met projectleider Richard Veldman via r.veldman@apeldoorn.nl of telefoonnummer 055 580 2680.