Ontheffing tijdelijk wet maatregelen COVID 19 (TWM)

Vanaf 1 december 2020 is de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 (Twm) geldig. Deze wet is de wettelijke basis voor de maatregelen tegen de bestrijding van COVID-19. De geldende maatregelen zijn te vinden op www.wetten.nl. Het is mogelijk een ontheffing aan te vragen voor bepaalde regels uit de Twm.

Lees meer

Aanvragen

Een ontheffing kan alleen worden aangevraagd voor een heel bijzonder en concreet geval.
Vanwege de ernst van de gezondheidssituatie is de burgemeester terughoudend in het verlenen van ontheffingen. Om die reden zal in het algemeen geen ontheffing verleend worden voor bruiloften, uitvaarten, het uitreiken van koninklijke onderscheidingen, herdenkingen en jubilea waarbij bijzondere omstandigheden spelen.
Er kan alleen een ontheffing gegeven worden voor de regels over groepsvorming, de openstelling van publieke plaatsen en evenementen. Voor de veilige-afstandsregel (1,5 meter) kan geen ontheffing verleend worden.

Hoe vraag ik een ontheffing Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 aan?

U vraagt een ontheffing op de Twm aan via onderstaand formulier:

Vul dit formulier volledig in, onderteken het en mail deze naar apvvergunningen@apeldoorn.nl t.a.v. de afdeling Omgevingsrecht en Vergunningen. Met uitzondering van uitvaarten, geldt dat u minimaal vier weken van tevoren uw aanvraag doet. We streven ernaar om een week voor aanvang van de activiteit uitsluitsel te geven.

Waar moet ik rekening mee houden bij mijn aanvraag?

  • U kunt alleen ontheffing aanvragen voor de regels die gelden voor groepsvorming, publieke plaatsen en evenementen;
  • Uw aanvraag wordt ook voorgelegd bij de GGD;
  • U kunt geen ontheffing aanvragen voor onder andere een bijeenkomst bij u thuis, het dragen van een mondkapje in publieke ruimtes of voor het houden van anderhalve meter afstand;
  • De ontheffing kan alleen worden verleend voor zeer bijzondere situaties;
  • Er wordt momenteel terughoudend omgegaan met het verlenen van ontheffingen
Uw Reactie
Uw Reactie