Wat te doen bij een rioolverstopping?

In gemeente Apeldoorn hebben we drie soorten riolering. De vrijvervalriolering (hoofdzakelijk in de kernen), de drukriolering (in het buitengebied) en de vacuümriolering (in delen van Oosterhuizen en Wenum-Wiesel).

 • Waar vind ik het ontstoppingsputje?
  Dit putje ligt op uw eigen terrein op ongeveer 0.50 meter van de terreingrens. Meestal zit het op een diepte van ongeveer 0.80 tot 1.40 meter in uw tuin. Ligt de voorkant van uw huis direct aan de stoep en is er geen naastliggende vrije ruimte? Dan ligt de put onder de stoep op ongeveer een halve meter vanaf de gevel. De rioolaansluiting en de plaats van het ontstoppingsputje staan ook op de revisietekening van uw erfriolering. Naast het online aanvragen van de revisietekening, kunt u ook direct bellen via telefoonnummer 14055.
 • De verstopping zit op uw eigen terrein
  Het ontstoppingsputje is leeg. De verstopping zit dan op uw eigen terrein. U lost het probleem zelf of met de hulp van een ontstoppingsbedrijf op. De kosten zijn voor u. Bij een huurhuis is de verhuurder vaak verantwoordelijk voor het oplossen van het probleem. Vraag dit  in het geval van een huurhuis na bij de verhuurder.
 • De verstopping zit op gemeentelijk terrein.
  Het ontstoppingsputje staat vol met water.  De verstopping zit  dan op gemeentelijk terrein. U neemt contact met ons op om het probleem op te lossen. Meld de verstopping via telefoonnummer 14 055. Voor verstoppingen zijn we elke dag 24 uur bereikbaar. Een verstopping in het gemeentelijk deel lossen wij graag snel en gratis voor u op.
 • Het ontstoppingsputje is van de perceeleigenaar
  Het ontstoppingsputje is van de perceeleigenaar. Het verwijderen van de mogelijke verstopping (ontstaan door bijvoorbeeld wortels van planten of bomen) is dus uw taak. Maak het putje na het werk dicht en herstel de tuin of bestrating.

Drukriolering en vacuümriolering

Rioolwater bij panden in het buitengebied wordt via kleine gemalen weggepompt. Bel ons meteen bij problemen met de afvoer van het rioolwater via telefoonnummer 14055. 

Uw Reactie
Uw Reactie