Het stoken van hout brengt warmte en sfeer in huis. Ook een vuurkorf, houtkachel of barbecue buiten geeft vaak gezelligheid. Maar het stoken van hout, zowel binnen als buiten, kan ook voor gezondheidsproblemen en overlast zorgen. Het is belangrijk om op een juiste manier te stoken, zodat overlast voor anderen beperkt blijft.
Samen anders Oud & Nieuw vieren? Vraag subsidie aan! Wilt u op een leuke manier samen met uw buurt, vereniging of anderen het nieuwe jaar inluiden? De gemeente kan een financiële bijdrage doen. De gemeente heeft 75.000 euro beschikbaar gesteld voor mooie initiatieven tijdens de jaarwisseling (31 december 2023– 1 januari 2024). Uiteraard zijn er wel enkele regels aan verbonden.
Uw woning en woonomgeving kunnen (bijna) altijd veiliger. En u kunt het inbrekers ongetwijfeld moeilijker maken. Een gediplomeerd preventieadviseur van de gemeente kan u van advies voorzien.
Gebiedsparticipanten kunnen jaarlijks subsidie aanvragen.
Apeldoorn kent ongeveer 6000 Bijzondere bomen. Daarvan is ongeveer de helft in particulier eigendom. Als eigenaar van één of meerdere Bijzondere bomen kunt u subsidie aanvragen voor beheer- en onderhoudswerkzaamheden en voor boomtechnisch onderzoek.
Het college van burgemeester en wethouders benoemt de openbare ruimte. Denk aan de naamgeving van nieuwe wijken, buurten, straten, pleinen, bruggen en viaducten en het eventueel wijzigen of intrekken van een naam.
Samen maken en houden we Apeldoorn schoon. Of het nu is door afval in de afvalbak te gooien, de hond uit te laten op een hondenuitlaatplaats of een opruimactie in de buurt te organiseren: iedereen kan Rein zijn.
Op sommige plekken in Apeldoorn liggen gedenkstenen. Deze stenen worden neergelegd ter nagedachtenis aan Joden die tijdens de oorlog zijn weggevoerd en omgebracht. Elk individu wordt herdacht op de plek waar hij of zij gewoond heeft. De gemeente steunt dit initiatief en stelt de openbare ruimte hiervoor beschikbaar.