Wat zoekt u:

Zorgverzekering

Samen met zorgverzekeraar Menzis bieden de gemeenten Apeldoorn, Brummen en Epe ook in 2018 de gemeentepolis aan. Dit is een zorgverzekering voor alle inwoners met een laag en midden inkomen en eventuele hoge zorgkosten. De gemeentepolis is een onderdeel van het sociaal beleid van uw gemeente. Zo bent u ook met een laag inkomen altijd verzekerd van goede zorg. Kijk of dit aanbod interessant voor u is. Het kan u financieel voordeel opleveren.

 • De voordelen van deze zorgverzekering:

  • goed verzekerd voor een betaalbare premie
  • korting op uw premie van de gemeente en Menzis
  • gegarandeerde toelating tot de zorgverzekering zonder medische keuring
  • de mogelijkheid om het eigen risico van € 385,- mee te verzekeren *
  • kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
  • Betaalt u het CAK een eigen bijdrage voor een Wmo-voorziening, zoals scootmobiel, traplift of woningaanpassing? Dan is er per huishouden een vergoeding van maximaal € 300,-.

  *Eigen risico meeverzekeren of gespreid betalen

  Verwacht u hoge zorgkosten in 2018? Dan kan het interessant zijn om te kiezen voor het pakket van de aanvullende verzekering GarantVerzorgd 2 of 3. Het eigen risico van € 385,- is dan automatisch meeverzekerd. U betaalt hiervoor iets meer premie per maand. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen betaalt de gemeente mee aan de premie. Deze gemeentelijke bijdrage is al verwerkt in de genoemde premiebedragen van de gemeentepolis.

  Maakt u gebruik van GarantVerzorgd 1 en verwacht u uw eigen risico te gebruiken? U kunt dan bij Menzis regelen om het eigen risico gespreid te betalen. Zo voorkomt u dat u ineens grote bedragen moet betalen. De regeling houdt in dat u het eigen risico in 10 termijnen betaalt. Gebruikt u niet het hele eigen risico? Dan krijgt u het restbedrag later terug van Menzis. De gespreide betaling kunt u tot 31 januari 2018 aanvragen op www.mijnmenzis.nl.

  Let op! Voor de gemeente Epe geldt dat het eigen risico van € 385,- alleen is meeverzekerd in de aanvullende zorgverzekering GarantVerzorgd 3.

 • Of u in aanmerking komt is afhankelijk van uw inkomen, leeftijd en de samenstelling van uw huishouden. U komt in aanmerking als uw gezamenlijke netto maandinkomen (exclusief vakantietoeslag) lager is dan de bedragen hieronder. Bij een hoger gezamenlijk netto maandinkomen, komt u helaas niet in aanmerking. Algemene heffingskorting voor de minstverdienende partner, inkomensafhankelijke combinatiekorting en kinder-en partneralimentatie zien wij ook als inkomen.


  Vanaf 18 jaar tot AOW-leeftijd Bedrag 150%
  Alleenstaande(ouder) € 1.407,00
  Samenwonend/Gehuwd € 2.009,00

  Netto bedragen per maand, exclusief vakantiegeld.

  Pensioengerechtigden Bedrag 150%
  Alleenstaande(ouder) € 1.581,00
  Samenwonend/Gehuwd € 2.159,00

  Netto bedragen per maand, exclusief vakantiegeld.

 • U stelt de zorgverzekering samen die het beste past bij uw situatie. U kunt de zorgverzekering op 9 verschillende manieren samenstellen. De zorgverzekering bestaat altijd uit 3 onderdelen:

  1. de verplichte basisverzekering,
  2. de aanvullende zorgverzekerin,
  3. tandartsverzekering.

  U kunt kiezen uit 3 aanvullende zorgverzekeringen:

  1. GarantVerzorgd 1,
  2. GarantVerzorgd 2,
  3. GarantVerzorgd 3.

  en uit 3 tandartsverzekeringen:

  1. GarantTand Verzorgd 250,
  2. GarantTand Verzorgd 500,
  3. GarantTand Verzorgd 750.

  Bekijk het volledige aanbod in het overzicht (pdf, 550 kB)

 • Wilt u weten wat het aanbod voor u is: Klikt op uw gemeente en het overzicht verschijnt

  Bijlage

 • Heeft u een vraag over vergoedingen, wilt u een lopende verzekering wijzigen of wilt u overstappen naar Menzis? De gemeente kan uw inhoudelijke vragen over de verzekering niet beantwoorden. U kunt hiervoor contact opnemen met de OverstapCoach van Menzis via telefoonnummer (088) 222 40 40. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 19.00 uur, lokaal tarief.

  Wilt u weten of uw zorgaanbieder in het pakket van Menzis zit? Via de Menzis Zorgvinder vindt u eenvoudig en snel een zorgaanbieder bij u in de buurt www.menzis.nl/zorgvinder.

  Ontvangt u een bijstandsuitkering? Dan houdt de gemeente de premie in op uw uitkering voor de maandelijkse betaling aan Menzis. Heeft u een vraag over uw inkomen en/of inhoudingen op de uitkering? Stuur dan een e-mail naar uwreactie@apeldoorn.nl, of bel met (055) 580 20 00.

 • Via www.gezondverzekerd.nl/gemeente kunt u zich online aanmelden voor uw nieuwe verzekering. Vanaf 20 november is de website bijgewerkt met de premies voor 2018. Vul op de webpagina uw gemeente in en beantwoord de vragen. Meldt u zich voor 1 januari 2018 en Menzis beëindigt automatisch uw oude verzekering.

 • Wilt u overstappen maar heeft u een betalingsachterstand op de zorgpremie? Met een betalingsachterstand op de zorgpremie kan dat helaas niet.

  Lees wat wel kan in deze folder. (pdf, 554 kB)

 • Kom naar de inloopspreekuren als u vragen heeft over uw verzekering of inkomen. Ook kunt u hier terecht als u advies wilt over de samenstelling van uw zorgpakket.

  Woont u in Apeldoorn of  Brummen? Dan bent u welkom tijdens de inloopspreekuren op het Werkplein Activerium, Deventerstraat 46 in Apeldoorn op:

  • vrijdag 08 december tussen 13.00 en 16.00 uur 
  • vrijdag 15 december tussen 13.00 en 16.00 uur 
  • vrijdag 22 december tussen 13.00 en 16.00 uur

  Medewerkers van zorgverzekeraar Menzis en de gemeente Apeldoorn beantwoorden dan uw vragen en helpen u overstappen. De spreekuren worden druk bezocht, voorkom lang wachten en kom in de loop van de middag.

  Bent u inwoner van de gemeente Epe? Dan bent u welkom tijdens de inloopspreekuren in Epe of Vaassen:

  • Maandag 4 december van 9.00 uur tot 12.00 uur bij Dorpscentrum Eper Gemeentewoning, Stationsstraat 25 in Epe.
  • Dinsdag 12 december van 13.30 tot 16.00 uur bij Wijkcentrum “Bloemfontein”, Wetstraat 12 in Vaassen.

  Medewerkers van het formulierenteam SWO/E Welzijn & Ondersteuning Epe beantwoorden graag uw vragen.

 • Als u al via de gemeente bij Menzis verzekerd bent, kunt u informatie over uw zorgverzekering vinden op de website van Gezondverzekerd.

  Hebt u een vraag over een vergoeding, neem dan contact op met de overstapcoach van Menzis via telefoonnummer (088) 222 40 40. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 19.00 uur, lokaal tarief. Via de Menzis Zorgvinder vindt u eenvoudig en snel een zorgaanbieder bij u in de buurt. U ziet ook of deze zorgaanbieder in het zorgpakket van Menzis zit.

  Als u een vraag heeft over uw inkomen en/of inhoudingen op de uitkering stuur dan een e-mail naar uwreactie@apeldoorn.nl, of bel met (055) 580 20 00.