Collectieve zorgverzekering

Samen met zorgverzekeraar Menzis bieden de gemeenten Apeldoorn, Brummen en Epe ook in 2019 de gemeentepolis aan. Dit is een zorgverzekering voor alle inwoners met een laag en midden inkomen en eventuele hoge zorgkosten. De gemeentepolis is een onderdeel van het sociaal beleid van uw gemeente. Zo bent u ook met een laag inkomen altijd verzekerd van goede zorg. Kijk of dit aanbod interessant voor u is. Het kan u financieel voordeel opleveren.

Wat zijn de voordelen van deze zorgverzekering?

  • goed verzekerd voor een betaalbare premie
  • korting op uw premie van de gemeente en Menzis
  • gegarandeerde toelating tot de zorgverzekering zonder medische keuring
  • de mogelijkheid om het eigen risico van € 385,- mee te verzekeren *
  • kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
  • Betaalt u het CAK een eigen bijdrage voor een Wmo-voorziening, zoals scootmobiel, traplift of woningaanpassing? Dan is er per huishouden een vergoeding van maximaal € 300,-.
    * Eigen risico meeverzekeren of gespreid betalen

Verwacht u hoge zorgkosten in 2019?

Dan kan het interessant zijn om te kiezen voor het pakket van de aanvullende verzekering GarantVerzorgd 2 of 3**. Het eigen risico van € 385,- is dan automatisch meeverzekerd. U betaalt hiervoor iets meer premie per maand. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen betaalt de gemeente mee aan de premie. Deze gemeentelijke bijdrage is al verwerkt in de genoemde premiebedragen van de gemeentepolis.

Maakt u gebruik van GarantVerzorgd 1 en verwacht u uw eigen risico te gebruiken?

U kunt dan bij Menzis regelen dat u het eigen risico gespreid kunt betalen. De regeling houdt in dat u het eigen risico in 10 termijnen betaalt. Gebruikt u niet het hele eigen risico? Dan krijgt u het restbedrag later terug van Menzis. De gespreide betaling kunt u tot 31 januari 2019 aanvragen op www.mijnmenzis.nl.
**Let op! Voor de gemeente Epe geldt dat het eigen risico van € 385,- alleen is meeverzekerd in de aanvullende zorgverzekering GarantVerzorgd 3.

Voor wie is deze verzekering?

Of u in aanmerking komt is afhankelijk van uw inkomen, leeftijd en de samenstelling van uw huishouden. U komt in aanmerking als uw gezamenlijke netto maandinkomen (exclusief vakantietoeslag) lager is dan de bedragen hieronder. Bij een hoger gezamenlijk netto maandinkomen, komt u niet in aanmerking. Algemene heffingskorting voor de minstverdienende partner, inkomensafhankelijke combinatiekorting en kinder- en partneralimentatie zien wij ook als inkomen.

Inkomensgrenzen

netto per maand (ex. VT) voor personen jonger dan AOW-leeftijd:

110% norm 120% norm 150% norm
alleenstaande € 1.041,40 € 1.136,08 € 1.420,09
gehuwden jonger dan AOW-leeftijd € 1.487,73 € 1.622,98 € 2.028,72

 

netto per maand (ex. VT) voor personen vanaf de AOW-leeftijd of ouder:

110% norm 120% norm 150% norm
alleenstaande € 1.171,90 € 1.278,43 € 1.598,04
gehuwden jonger dan AOW-leeftijd € 1.602,17 € 1.747,82 € 2.184,78

 

Zorgpakket

U stelt een zorgverzekering samen die het beste past bij uw situatie. U kunt de zorgverzekering op 9 verschillende manieren samenstellen. De zorgverzekering bestaat altijd uit 3 onderdelen:
1. de verplichte basisverzekering
2. de aanvullende zorgverzekering (3 keuzes)
3. tandartsverzekering (3 keuzes)

Verandering in 2020

Per 1 januari 2020 stopt Menzis met het aanbieden van deze collectieve zorgverzekering. Gemeente Apeldoorn werkt aan een alternatief. Daarover informeren wij u volgend jaar.

Vind een zorgaanbieder bij u in de buurt

Via de Menzis Zorgvinder vindt u eenvoudig en snel een zorgaanbieder bij u in de buurt. U ziet ook of deze zorgaanbieder in het zorgpakket van Menzis zit.

Direct online overstappen

Via www.gezondverzekerd.nl/gemeente kunt u zich online aanmelden voor uw nieuwe verzekering. Vanaf 16 november 2018 is de website bijgewerkt met de premies voor 2019. Vul op de webpagina uw gemeente in en beantwoord de vragen. Meldt u zich voor 1 januari 2019 aan, dan beëindigt Menzis automatisch uw huidige zorgverzekering.

Persoonlijk advies

Twijfelt u over wat u het beste kunt doen of heeft u inhoudelijke vragen? Neem contact op met de overstapcoach Menzis voor persoonlijk advies: (088) 222 40 80. Gemeente Apeldoorn heeft geen inhoudelijke kennis van de verzekeringen. Ook zijn er geen Menzis spreekuren op het Werkplein Activerium.
Als u een vraag heeft over uw inkomen en/of inhoudingen op de uitkering stuur dan een e-mail naar uwreactie@apeldoorn.nl, of bel met 14 055.


Ook interessant