Ga naar de homepage
A A A
Zoeken
Zoekvenster
Zoeken
Contact en openingstijden

Vergaderingen van de raad

De gemeenteraad in Apeldoorn vergadert iedere donderdagavond.

Mijn Apeldoorn

De Apeldoornse gemeenteraad vergadert op donderdagavond. Op die avond zijn er telkens korte discussies in verschillende zalen tegelijk. Om de week is er besluitvorming.

Wilt u graag kennismaken met de raadsleden?

Kom dan op donderdagavond naar het stadhuis tijdens de politieke markt. Na afloop is er voldoende gelegenheid voor een gesprek.

Agenda

De agenda van de raad en alle bijbehorende stukken staan in het Raadsinformatiesysteem op deze website. De agenda staat ook op woensdag in het huis-aan-huis blad 'het Apeldoorns Stadsblad'.

Verslagen van vergaderingen

Wilt u een verslag van een raadsbijeenkomst of van een raadsvergadering teruglezen? Dit kan op de volgende manier:

  • Ga naar de kalender van de gemeenteraad
  • Klik in de kalender op de vergadering die u zoekt (gekleurde tekst)
  • Bij ieder onderwerp en bij de raadsvergadering staan alle stukken en (onderaan) het verslag. Door op het paperclip-icoontje te klikken, krijgt u het document te zien.

Bijwonen

Een debat bijwonen betekent niet langer eindeloos wachten tot dat ene interessante agendapunt aan de orde komt. De aanvangstijden van besprekingen staan per onderwerp vast. Inwoners kunnen  de gemeenteraad ook vragen een onderwerp in te plannen voor discussie. Bijvoorbeeld omdat u het de hoogste tijd vindt dat de raad hier eens over praat. Daarnaast kunnen inwoners een tentoonstelling inrichten op de politieke markt en zo een kwestie onder de aandacht brengen van de raad. Meespreken aan het begin van een debat is vrijwel altijd mogelijk.

Waar?

De raadsvergaderingen vinden plaats in het stadhuis aan het Marktplein 1, Apeldoorn. Elke donderdagavond met uitzondering van feestdagen en schoolvakanties.

Vergadertijden

De vergadertijden zijn:

  • Om de week is er op donderdag vanaf 19.00 uur een Politieke Markt met meerdere bijeenkomsten over verschillende onderwerpen. Hierin wordt de besluitvorming voor de gemeenteraad voorbereid.
  • Om de andere week is er een avond met twee onderdelen:

1. 19.00 - 19.45 uur: In gesprek met de Raad: Apeldoorners, organisaties en gemeentelijke diensten kunnen een onderwerp bespreken met raadsleden of een presentatie geven. Onderwerpen moeten van tevoren worden aangemeld en goedgekeurd door het presidium.

Meer informatie over In gesprek met de Raad

2. 20.00 uur: Raadsvergadering. Hierin neemt de raad besluiten. Maar er is ook ruimte voor een vragenuurtje en voor debat. U kunt tijdens de raadsvergadering niet inspreken.