Kinderburgemeester Jahnaoh en burgemeester Ton Heerts tijdens de installatie van Jahnaoh. (september 2023) Fotograaf: Gemeente Apeldoorn

Oproep: wie wordt de nieuwe kinderburgemeester?

Jahnaoh is nog volop bezig met zijn werk als kinderburgemeester van Apeldoorn. Toch starten we alvast de zoektocht naar een opvolger die in september 2024 de keten van Jahnaoh overneemt.

Leerlingen uit groep 6 en 7 kunnen zich tot en met 17 mei als kandidaat aanmelden, door een filmpje van 30 seconden over zichzelf te maken. Alle basisscholen uit Apeldoorn hebben deze week een video-oproep van Jahnaoh ontvangen, zodat de docenten hun leerlingen kunnen motiveren om mee te doen.  Alle informatie hierover vind je hieronder. 

Wil jij kinderburgemeester worden? In deze video vertelt Jahnaoh wat je daar voor moet doen.

Wat doet de kinderburgemeester?

Een greep uit het werk van kinderburgemeester Jahnaoh: aftellen tijdens de jaarwisseling, de naam van de mascotte van Malkander onthullen, gorillaleider Banjoko verwelkomen in de Apenheul, spreken tijdens de herdenking van de Apeldoornse bevrijding, samen met Sinterklaas door het Oranjepark lopen…

Verder is het leuk als de kinderburgemeester filmpjes opneemt over zijn/haar activiteiten in Apeldoorn. Wat doet de kinderburgemeester zoal en wat maakt het leuk voor kinderen om in Apeldoorn te wonen en te spelen?

Ook volgend schooljaar staan er veel van dit soort activiteiten gepland, dus: kent u een kind dat graag de nieuwe kinderburgemeester wordt? En dat ’t leuk vindt om voor de camera te staan om kinderen uit Apeldoorn te laten zien hoe mooi onze stad is? Vertel dan over deze oproep! 

Hoe meld je je aan?

Stuur ons:

  • je voor- en achternaam (alleen je voornaam komt op de website te staan)
  • een klein stukje over jezelf, bijv. wat je leuk vindt om te doen
  • de naam en plaats van jouw school
  • het 06-nummer van je ouder of verzorger
  • een leuke foto van jezelf (let op: deze moet 'liggend' zijn. Zie het voorbeeld.)
  • een video van maximaal 30 seconden waarin jij vertelt waarom jij kinderburgemeester van Apeldoorn wilt worden.

Laat je ouder/verzorger alles uiterlijk 17 mei naar dit telefoonnummer sturen: 06-18889233.

Door het contact te laten verlopen via een ouder/verzorger weet de gemeente dat je toestemming hebt om deel te nemen. Verdere communicatie over de aanmeldingen, top 3 en uiteindelijke winnaar verloopt tussen de gemeente en de ouder/verzorger.

Kinderburgemeester Jahnaoh- Voorbeeldfoto
Kinderburgemeester Jahnaoh - Voorbeeldfoto Fotograaf: Gemeente Apeldoorn
Uw Reactie
Uw Reactie