Apeldoorn Klimaatbestendig

Apeldoorn Klimaatbestendig

Door klimaatverandering krijgen we steeds meer te maken met hitte, droogte en wateroverlast. Gelukkig zijn er veel slimme oplossingen om hitte te verminderen en regenwater op te vangen. Hier leert u hoe u met aanpassingen aan uw huis en tuin, bij kunt dragen aan een klimaatbestendig Apeldoorn.

 

Lees meer

Foto: Rob Voss

Samen maken we Apeldoorn klimaatbestendig

Het veranderende klimaat zorgt ervoor dat zomers warmer en droger worden en dat we te maken krijgen met steeds meer piekbuien. Piekbuien leiden tot schade door wateroverlast en extreme warmte leidt tot vermindering van comfort, van het functioneren van mensen en brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Apeldoorn is gevoelig voor deze risico’s. Binnen de heuvelachtige bebouwde kom zijn grote oppervlakten verharding aanwezig waardoor wateroverlast ontstaat tijdens hevige regenval, verdroging tijdens droge periodes en hittestress tijdens warme dagen.

In en rondom uw huis

Er zijn veel mogelijkheden om uw huis weerbaarder te maken tegen het veranderende klimaat. Zo kan het aanbrengen van meer planten ervoor zorgen dat uw huis en tuin koeler blijft op warme dagen. En kunt u jaarlijks veel water besparen door regenwater op te vangen.

Handig gebruikmaken van regen

Nederland staat bekend om haar vele regenval gedurende het hele jaar. Ondanks dat dit op het eerste oog misschien niet heel prettig lijkt, is het regenwater wel heel nuttig voor u en uw omgeving. 

Goed voorbereid voor extreem weer

Het weer in Nederland wordt door klimaatverandering steeds extremer. Regenbuien worden heviger en zomerse dagen steeds warmer. Om deze weersituaties goed door te komen kunt u maatregelen nemen.

Dit kunt u doen tegen: wateroverlast

Dit kunt u doen tegen: hitte

Dit kunt u doen tegen: droogte

Geef dieren de ruimte in uw tuin

Richt uw tuin brandveilig in

Beschermde diersoorten helpen

Uw Reactie
Uw Reactie