Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Energie

Energie: wat doet de gemeente Apeldoorn?

De gemeente Apeldoorn maakt eigen gebouwen energiezuiniger. Zij ondersteunt bewoners en bedrijven die zelf energie willen besparen en opwekken. Daarnaast werkt de gemeente aan plannen en projecten voor meer duurzaam opgewekte energie en aan aardgasvrije wijken.

Energie in uw eigen huis

Wilt u een comfortabele woning én besparen op uw energierekening? Daar helpt Energiek Apeldoorn u graag mee verder! Op de website vindt u tips, voorbeelden, subsidieregelingen en kunt u een gratis afspraak plannen met een energiecoach of energieadviseur.

Energiecoaches en energieadviseurs

De vrijwillige energiecoaches en energieadviseurs van Energiek Apeldoorn helpen u met besparing van energie in uw huis. Maak een afspraak voor een gratis advies op maat.

Bedrijven en energie

Wilt u als ondernemer of instelling aan de slag met energiebesparing of het opwekken van duurzame energie? De gemeente Apeldoorn ondersteunt u graag! Op deze pagina vindt u informatie over subsidiemogelijkheden en organisaties die u verder kunnen helpen.

Energieke financiering

Hoe financiert u energiemaatregelen in uw eigen huis? Krijgt u subsidie als u samen met uw buren uw appartementencomplex wilt verduurzamen? Of als u in uw eigen buurt een activiteit rond duurzame energie wilt organiseren? Kijk wat de gemeente of andere organisaties op financieel gebied voor u kunnen betekenen.

Aardgasvrije wijken

In 2030 gaat de aardgaskraan in Groningen dicht en uiterlijk in 2050 gaat Nederland stoppen met het gebruik van aardgas. Dat betekent dat we zonder aardgas gaan koken en verwarmen. Afsluiting van het aardgas zal niet van vandaag op morgen gebeuren, maar de gemeente Apeldoorn bereidt zich samen met woningcorporaties, netwerkbedrijf Liander, bedrijven en bewoners in verschillende wijken wel alvast voor.

Duurzame energie

Energiebeleid van de gemeente

Het energiebeleid van de gemeente staat beschreven in de Uitvoeringsagenda Energietransitie 2017 – 2020.