Ga naar de homepage

Energiek Apeldoorn

Onze ambitie: een energieneutrale gemeente

Apeldoorn wil een energieneutrale gemeente worden. Dit betekent dat op jaarbasis binnen de gemeentegrenzen evenveel duurzame energie wordt opgewekt als aan energie wordt gebruikt.

Energiek wonen

Een energiezuinige en comfortabele woning. Daar helpt ons team van Energiek Wonen je graag mee verder. Er zijn oneindig veel voorbeelden van maatregelen die je kunt nemen om jouw woning te verduurzamen. Goed voor het milieu en de portemonnee en ook je woning wordt comfortabeler. Onze energiecoaches of energieadviseurs helpen u graag op weg!

Aardgasvrije wijken

In 2030 gaat de aardgaskraan in Groningen dicht en uiterlijk in 2050 gaat Nederland stoppen met het gebruik van aardgas. Dat betekent dat we op andere manieren moeten gaan koken en onze huizen en gebouwen verwarmen.

Energiefonds Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn introduceert het energiefonds Apeldoorn. Speciaal voor bedrijven, instellingen of organisaties met concrete wensen om te investeren in energiebesparing of opwekking van duurzame energie.

Energie besparen via digitaal model woningen

Oktober vorig jaar lanceerde de gemeente Connect055 in de Maten. Bewoners van de Gruttersdreef en Rietdekkersdreef kregen met een digitale sleutel toegang tot een digitaal model van hun eigen woning. Hiermee konden zij de mogelijkheden op het gebied van energiebesparing en de energievoorziening voor hun woning ontdekken.

Energiecoaches

Onze vrijwillige energiecoaches vinden het leuk om u te helpen met uw vragen over besparing van energie in uw huis.

Financiƫle regelingen

Meer informatie over gemeentelijke, provinciale en landelijke regelingen.

Bedrijven en energie

Wilt u als ondernemer of instelling aan de slag met energiebesparing of het opwekken van duurzame energie? De gemeente Apeldoorn ondersteunt u graag! Op deze pagina vindt u informatie over subsidiemogelijkheden en organisaties die u verder kunnen helpen.