Aan de slag met duurzame energie en warmte in uw bedrijf?

Aan de slag met duurzame energie en warmte in uw bedrijf?

Aan de slag met duurzame energie en warmte in uw bedrijf? Wij helpen u op weg met advies en informatie over regelingen, subsidies of financieringsmogelijkheden en vakspecialisten

 

Ja, ik doe mee!     Lees meer

Foto: Vecteezy

Het Energiepunt voor Ondernemers

Bij het Energiepunt helpen we u graag op weg bij de verduurzaming van uw onderneming. Onze adviseurs denken met u mee over de beste aanpak en waar u zoal op moet letten. Zij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en regelgeving. Daarbij adviseren zij niet alleen over quick wins, maar kijken ook met u vooruit als het gaat om toekomstige regelgeving en mogelijkheden die zich voordoen op de middellange termijn.

Ik ben pandeigenaar, wat betekent de energietransitie voor mij?

Als pandeigenaar bent u zelf verantwoordelijk voor de overstap op duurzame warmte en elektriciteit. Er is kosteloos onafhankelijk advies beschikbaar bij het Energiepunt voor Ondernemers vanuit de gemeente Apeldoorn. Zij helpen u ook op weg bij het uitzoeken van regelingen en subsidies, en oriënterende berekeningen.

Ik huur (een deel van) een pand, wat betekent de energietransitie voor mij?

Ook als huurder krijgt u te maken met de effecten van verduurzaming. Daarbij kunt u denken aan (interne) werkzaamheden of verbouwingen. Maar bijvoorbeeld ook aan effecten op uw servicekosten en energierekening. Als huurder kunt u bovendien zelf maatregelen treffen om elektriciteit en warmte te besparen. Dat scheelt in de energierekening. Ook huurders kunnen terecht bij het Energiepunt voor Ondernemers. Uiteindelijk is de pandeigenaar aan zet om het bedrijfspand te verduurzamen. Overleg op tijd met elkaar om uw bedrijfsplan op dit punt helder te krijgen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Neem contact met ons op.

E-mail: energie@odveluwe.nl

De gemeente werkt samen met de deskundigen van Omgevingsdienst Veluwe om ondernemers op maat van advies te voorzien.

Uw Reactie
Uw Reactie