Cursus Politiek Actief

Bent u geïnteresseerd in politiek en wilt u actief meedenken? Dan is de cursus Politiek actief een goede manier om te kijken welke rol er bij u past.

Cursus Politiek Actief

De gemeenteraad van Apeldoorn organiseert regelmatig een cursus Politiek Actief. Met deze cursus wil de gemeenteraad Apeldoorners enthousiast maken om politiek actief te worden. Bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als gemeenteraadslid.

 
 

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook voor deze mensen is de cursus zeer geschikt.

Hoe werkt de politiek?

Welke actieve rol kunt u als inwoner spelen? Wat is aan de Rijksoverheid, wat aan de gemeente? Wanneer is het College van burgemeester en wethouders aan zet en wat zijn de bevoegdheden van de gemeenteraad? Tijdens de cursus Politiek Actief komen dit soort vragen aan bod.

Programma

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten. Naast theoretische kennis, verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen. 

Meer weten of meedoen

Stuur een mail naar Dennis Nijzing bij de Raadsgriffie.

Stuur een mail

Cursusdagen in 2024

De volgende cursusronde staat gepland voor juni en begin juli 2024. De bijeenkomsten hebben de volgende hoofdthema’s:

  • Bijeenkomst 1: Kennismaking en staatsinrichting - 4 juni 2024
  • Bijeenkomst 2: De gemeente - 11 juni 2024
  • Bijeenkomst 3: De gemeenteraad - 18 juni 2024
  • Bijeenkomst 4: Debattraining - 25 juni 2024
  • Bijeenkomst 5: Financiën & bezoek raadsvergadering - 4 juli 2024 

Gratis meedoen en aanmelden

U kunt gratis aan de cursus deelnemen. Heeft u belangstelling, vragen of wilt u zich aanmelden? Stuur dan een e-mail naar Dennis Nijzing van de Raadsgriffie: d.nijzing@apeldoorn.nl

De cursus wordt verzorgd door de Raadsgriffie van Apeldoorn in samenwerking met ProDemos, www.prodemos.nl.

Uw Reactie
Uw Reactie