Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Naar Gezinsstad

Jongerenraad

In Apeldoorn zijn we blij met betrokken bewoners en bewonersinitiatieven. De bewoners van de toekomst zijn de kinderen van nu. Over twintig jaar zijn zij de ouders, professionals, ondernemers en ga zo maar door van Apeldoorn. We vinden het belangrijk om jongeren nu al te betrekken bij de vraagstukken van Apeldoorn en hen de mogelijkheid te geven om zich actief in te zetten voor Apeldoorn.

Wat doet de jongerenraad

Dit doen we Apeldoorn onder andere met een jongerenraad. In februari 2021 gingen we op zoek naar betrokken jongeren die graag actief mee willen denken over hun eigen stad en dorp. Iedereen tussen de 12 en 20 jaar oud kon zich aanmelden. Een belangrijk onderdeel van de jongerenraad is dat er plek is voor iedereen. Iedereen krijgt de kans om zijn of haar talenten in te zetten voor Apeldoorn.

Op dit moment hebben wij de grootste jongerenraad van Nederland. De 60 (!) jongeren zijn een diverse groep van leeftijden tussen de 15 en 20 jaar oud, afkomstig van verschillende middelbare scholen, studies en achtergronden. Toch hebben ze allemaal 1 ding gemeen, ze praten graag mee om hun steentje bij te dragen aan een (nog) leuker en veiliger Apeldoorn.
Wil je graag meedenken over de toekomst van Apeldoorn?
De raad heeft een open in- en uitschrijving. Politieke interesse is niet nodig, enthousiasme is genoeg. De raad is leuk, leerzaam en gezellig. En bovendien vrijblijvend: je kunt meedoen als je tijd en zin hebt. Naast inhoudelijke bijeenkomsten heeft de raad ook een boel gezellige activiteiten. Verschillende onderwerpen komen aan bod en er is genoeg ruimte om van elkaar te leren. Bovendien is iedereen in de raad gelijk.

Jongerenraad volgen en aanmelden

Meer weten en lezen over de activiteiten van de jongerenraad? Of zelf willen meedenken over Apeldoorn? Kijk dan op deze pagina op Young055. En volg de jongerenraad via hun eigen insta account: jongerenraadapeldoorn. Heb je nog vragen? Neem dan contact op via: d.nijzing@apeldoorn.nl

Jongerenraad

Mijn Apeldoorn