Meedenken en meedoen

Meedenken en meedoen

Als u graag wilt meedenken en meedoen over plannen en projecten in Apeldoorn, dan waarderen we dat enorm. Zo bent u betrokken bij plannen en beleid. Er zijn verschillende manieren waarop u dat kunt doen. 

 

Doe mee!

Meedenken en meedoen in Apeldoorn

Waar het kan, krijgen inwoners en ondernemers alle ruimte om mee te denken en om mee te doen. Zo bouwen we samen aan onze samenleving, stad, dorpen en wijken. U kunt op verschillende manieren meedenken en meedoen. We bieden ook een stappenplan aan voor als u zelf een plan heeft waar u uw omgeving bij wilt betrekken.

Initiatievenmakelaar

Heeft u een idee? De initiatievenmakelaar denkt graag mee. Bijvoorbeeld of u subsidie kunt krijgen. En ze helpt u aan de goede contacten.

Lees verder

Subsidie voor uw initiatief

Heeft u een idee voor een initiatief om Apeldoorn een stukje mooier, leuker, beter of socialer te maken? Daar kunt u misschien subsidie voor krijgen.

Lees verder

Crowdfunding voor uw idee

Zoekt u geld, middelen of menskracht voor uw project? Op Voor Apeldoorn kunt u een crowdfunding starten en uw initiatief zichtbaar maken.

Lees verder

Meekijken bij het beleid maken

Wilt u meekijken als we (beleids)plannen maken? Via de vitaliteitsagenda kunt u bijdragen aan plannen waar iedereen baat bij heeft.

Lees verder

Jongerenraad

De bewoners van de toekomst zijn de kinderen van nu. Jongeren praten mee over onderwerpen die hen aangaan, en zetten zich actief in voor Apeldoorn

Lees verder

Regeling Gebiedsparticipatie

Wilt u een steentje bijdragen aan de samenleving of invloed uitoefenen op het beleid? Gebiedsparticipanten kunnen jaarlijks subsidie aanvragen.

Lees verder

Betrek uw buren bij uw bouwplannen

Heeft u een (bouw)plan waar uw buren ook mee te maken krijgen? Dan is het goed als u ze erbij betrekt. Via een stappenplan laten we zien hoe u dat kunt doen.

Lees verder

Vergunningaanvragen in uw buurt

Wilt u op de hoogte blijven van de vergunningaanvragen in uw buurt, wijk of dorp? Dat kan via de email service van de landelijke website waar alle aanvragen op komen.

Lees verder

Uw invloed op de gemeenteraad

U kunt op verschillende manieren meedenken met en invloed uitoefenen op de gemeenteraad. Bent u geïnteresseerd in politiek en wilt u actief meedenken? Dan is de cursus Politiek actief misschien iets voor u. U kunt ook in gesprek met de raad of inspreken bij een vergadering.

Uw Reactie
Uw Reactie