Fiets weg?
Fotograaf: Gemeente Apeldoorn
Fiets weg?

Bent u uw fiets kwijt? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Als u ontdekt dat uw fiets weg is, kan het zijn dat de gemeente hem heeft laten verwijderen. Hij hoeft dus niet gestolen te zijn. Wat u kunt doen, leest u op deze pagina.

Fiets weg in de binnenstad? Denk aan het fietsparkeerverbod

In de binnenstad geldt een fietsparkeerverbod. Bent u uw fiets kwijt en stond die buiten een stalling, vak (deze zijn aangegeven met witte randen) of rek geparkeerd? Dan is uw fiets misschien weggehaald. In dat geval kunt u uw fiets weer ophalen.

Fietsen brengen we voortaan naar het depot aan de Mariastraat

Foutgeparkeerde fietsen die we verwijderen brengen we vanaf nu naar het nieuwe fietsdepot aan de Mariastraat 30. Dit is het voormalige pand van de Bristol op de hoek van de Nieuwstraat. De ingang bevindt zich aan de achterzijde van het pand. Die bereikt u via de steeg aan de Nieuwstraat. LET OP: u kunt uw verwijderde fiets dus niet meer ophalen in de fietsenstalling aan de Paslaan. 

Verwijderingskosten voor ophalen in depot zijn tot 12 jaar € 0,00. Jongeren van 12 tot 16 jaar betalen € 12,50 en personen vanaf 16 jaar betalen € 25,00. 

Het fietsdepot aan de Mariastraat heeft wisselende openingstijden. Wij plaatsen op deze pagina iedere twee weken de openingstijden die in die periode gelden.

Verlorenofgevonden.nl

Is uw fiets naar het fietsdepot gebracht? Kijk op verlorenofgevonden.nl en zoek uw fiets in het systeem. Daar ziet u een overzicht met foto’s en een omschrijving van de verwijderde fietsen die aan uw zoekopdracht voldoen. Heeft u uw fiets gevonden? Dan staat erbij waar uw fiets naar toe is gebracht. Dat kan het fietsdepot in de Mariastraat zijn.

Openingstijden van het fietsdepot

 
Weeknummer Datum Tijdstip
Week 21 Dinsdag 21 mei 08.00 uur - 12.00 uur
  Vrijdag 24 mei 14.00 uur - 20.00 uur
Week 22 Dinsdag 28 mei 12.00 uur - 20.00 uur
  Woensdag 29 mei 08.00 uur - 12.00 uur
  Donderdag 30 mei 15.00 uur - 22.00 uur
  Vrijdag 31 mei 08.00 uur - 12.00 uur
Fietsdepot Mariastraat
Fietsdepot Mariastraat. Fotograaf: Gemeente Apeldoorn

Weesfietsen

Fietsen die langer dan 21 dagen achter elkaar op dezelfde plek geparkeerd staan noemen we ook wel 'weesfietsen'. Het zijn meestal fietsen die gedumpt of soms ook gestolen zijn. Als we denken dat een geparkeerde fiets niet meer gebruikt wordt, markeren we de fiets met een label. Daarmee houden we bij of een fiets er langer dan 21 dagen staat. Stond uw fiets lang op dezelfde plek? Dan kunt u op de website verlorenofgevonden.nl zien of uw fiets naar ons fietsdepot in Apeldoorn Zuid (adres: Aruba 4) is gebracht. Bij dat depot kunt u uw fiets alleen op afspraak ophalen.

Bel met het telefoonnummer 14 055 om een afspraak te maken. Vragen kunt u stellen via fietsdepotapeldoorn@apeldoorn.nl of telefonisch via 14 055.

De verwijderingskosten voor ophalen in van een fiets in Apeldoorn Zuid zijn hetzelfde als de hierboven genoemde kosten. Ook hier kunt u alleen met pin betalen.

Neem bij uw bezoek mee:

  • Een geldig identiteitsbewijs
  • Een bewijs van eigendom (fietssleutel of aankoopbewijs met framenummer). U kunt ook denken aan het benoemen van aantoonbaar eigendom in uw fietstas.
Overzicht van de gratis fietsenstallingen, fietsrekken en -vakken in de binnenstad
Overzicht van de gratis fietsenstallingen, fietsrekken en -vakken in de binnenstad Fotograaf: Gemeente Apeldoorn
Uw Reactie
Uw Reactie