Reisdocumenten

Paspoortpiek

Van veel inwoners loopt binnenkort de geldigheid van hun reisdocument af. Hierdoor stijgt het aantal aanvragen voor nieuwe paspoorten of identiteitskaarten. Dit zorgt voor een paspoortpiek. Verleng op tijd uw paspoort of identiteitskaart, zeker met een buitenlandse reis op komst.

Paspoort

Met een paspoort als reisdocument kunt u naar alle landen van de wereld reizen. Ook kunt u met een paspoort officieel laten zien wie u bent.

Nederlandse Identiteitskaart

Wie naar het buitenland gaat, moet over een geldig reisdocument beschikken. De Nederlandse identiteitskaart is geldig in de meeste Europese landen.

Tweede nationaal paspoort

Sommige mensen hebben een tweede paspoort nodig, bijvoorbeeld voor (door)reizen naar landen die met elkaar in conflict zijn of als het paspoort regelmatig voor een visumaanvraag bij andere autoriteiten ligt.

Vluchtelingenpaspoort

Het vluchtelingenpaspoort is een reisdocument voor mensen die erkend zijn als vluchteling in Nederland. Het is ook een identiteitsbewijs.

Vreemdelingenpaspoort

Een vreemdelingenpaspoort is een paspoort voor inwoners van Nederland die de Nederlandse nationaliteit niet bezitten en geen vluchtelingenstatus hebben. (document I of II soms V)

Uw Reactie
Uw Reactie