Wat zoekt u:

Reisdocumenten

Hieronder vindt u een verzameling van alle reisdocumenten die u kunt aanvragen bij de gemeente Apeldoorn.

Paspoort

In Nederland is iedereen van 14 jaar en ouder verplicht zich te kunnen identificeren met een paspoort of een identiteitskaart. Wie naar het buitenland gaat, moet over een geldig reisdocument beschikken. Met een paspoort kunt u reizen naar alle landen van de wereld. De identiteitskaart is geldig voor een beperkt aantal landen. Voor mensen die veel reizen en in het paspoort extra ruimte nodig hebben voor douanestempels en visa is er een Zakenpaspoort.
Lees verder >>

Tweede nationaal paspoort

Sommige mensen hebben voor zakelijke of beroepsmatige reizen een tweede paspoort nodig, bijvoorbeeld voor (door)reizen naar landen die met elkaar in conflict zijn of als het paspoort regelmatig voor een visumaanvraag bij andere autoriteiten ligt. U kunt dit paspoort bij ons aanvragen. Een tweede paspoort is 2 jaar geldig.
Lees verder >>

Vluchtelingenpaspoort

Het vluchtelingenpaspoort is een reisdocument voor mensen die erkend zijn als vluchteling in Nederland. Het is ook een identiteitsbewijs. U kunt een vluchtelingenpaspoort niet gebruiken om naar het land van herkomst te reizen.
Lees verder >>

Vreemdelingenpaspoort

Een vreemdelingenpaspoort is een paspoort voor inwoners van Nederland die de Nederlandse nationaliteit niet bezitten en geen vluchtelingenstatus hebben. (document I of II soms V)
Lees verder >>

Identiteitskaart

De identiteitskaart is een identiteitsbewijs. In Nederland is iedereen van 14 jaar en ouder verplicht zich te kunnen identificeren met een paspoort of een identiteitskaart. Wie naar het buitenland gaat, moet over een geldig reisdocument beschikken. Met een paspoort kunt u reizen naar alle landen van de wereld. De identiteitskaart is geldig voor een beperkt aantal landen.
Lees verder >>