Start-up 'Impact ondernemen in Apeldoorn' programma

Datum

Dagdeel

BA

Locatie

Ruimte

12-4

Leer uzelf kennen als ondernemer en Business Model Canvas

Hans Lenderink

Gemeentehuis Apeldoorn

Vergaderruimte 2 gemeentehuis

12-4

Dit moet elke ondernemer weten over financiën

Arjan Jongkind

Gemeentehuis Apeldoorn

Vergaderruimte 2 gemeentehuis

17-5

SDG's en impact meten

Marian Heezen

Gemeentehuis Apeldoorn

Vergaderruimte 2 gemeentehuis

17-5 of 14-6

Pitchen als een TedX expert

Alies Dorgelo

Gemeentehuis Apeldoorn

Vergaderruimte 2 gemeentehuis

14-6

Hoe komt u in beeld én aan tafel bij klanten

Maarten Wolsing

Gemeentehuis Apeldoorn

Vergaderruimte 2 gemeentehuis

Inhoudelijk

Het traject Boost Your Impact Business bestaat uit verschillende onderdelen die worden begeleid door experts uit de vakgebieden ondernemerschap, businessmodellen, impact ondernemen, financiën en sales. Na ieder dagdeel is er gelegenheid tot netwerken.

Deel 1 Leer uzelf kennen als ondernemer

U bent uw bedrijf. Waar bent u goed in en wat maakt u uniek? Onderscheid uzelf door wie u bent. Tijd dus om te kijken hoe u hiermee aan de slag kunt gaan in de praktijk. Wie bent u en waar staat u voor als ondernemer? Wat zijn uw drijfveren? De Boost Your Impact Business training start dan ook met de Entrepreneurscan. Deze geeft u inzicht in uw ondernemende competenties en waar voor u de uitdaging ligt. Het is wetenschappelijk bewezen dat u met deze digitale ondernemersscan uw slagingskans als ondernemer verhoogt. U bespreekt uw persoonlijke scan ook met een ervaren bedrijfsadviseur. Kortom, de perfecte start om uw bedrijf en uzelf als ondernemer een boost te geven.

Deel 2 Ken uw klant, welk probleem of wens lost u op?

U gaat onder vakkundige begeleiding samen met de andere ondernemers met het krachtige Sustainable Businessmodel Canvas (BMC) een verdieping maken op uw klant, doelgroep, product of dienst. Daarmee ontdekt u de échte behoefte van uw klant (en dat is toch vaak anders dan u denkt) en hoe u onderscheidend vermogen kunt creëren doordat de klant profiteert van uw diensten. Daarmee bepaalt u de juiste positionering in de markt. Het Businessmodel Canvas is ook zeer geschikt voor bestaande ondernemers die hun diensten willen aanscherpen, verbeteren, veranderen of nieuwe kansen willen ontdekken. Een extra voordeel: u heeft uw plan lekker overzichtelijk op één vel papier. Dit nodigt ook uit om uw BMC er regelmatig bij te pakken en zo nodig bij te sturen.

Deel 3 Dit moet elke ondernemer weten over financiën!

Vaak willen ondernemers het liefst zo min mogelijk met cijfers bezig zijn. Daarom wordt dit vaak uit handen gegeven aan een boekhouder. Als ondernemer moet u echter ook zelf enig inzicht hebben in uw financiën bij het opbouwen van een financieel gezond, winstgevend bedrijf. Dit deel van Boost Your Impact Business zorgt ervoor dat u weet hoe u grip krijgt op uw financiën, hoe u een begroting moet maken, hoe u kunt zorgen voor financiering, welke financiële risico's er zijn, welke vragen u moet stellen aan uw boekhouder. Kortom, hoe u door het managen van uw financiën zorgt voor inzicht, rust en structuur.

Deel 4: SDG's en impact ondernemen 17 doelen voor een betere wereld. De Sustainable Development Goals (SDG's) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Maar hoe kunt u als ondernemer kansen maken van de SDG's? Waarom zou u de SDG's inzetten voor uw bedrijf en hoe kunt u dit doen? U krijgt antwoorden op uw vragen over de SDG's en kunt aan de hand van een toolkit aan de slag met deze duurzame doelen.

Deel 5 Hoe komt u in beeld én aan tafel bij klanten?

Veel ondernemers hebben vragen als: hoe kom ik bij een klant aan tafel? Hoe zorg ik dat ik zichtbaar ben en dat klanten mijn diensten willen afnemen? Hoe bouw ik een netwerk op? Wat kan ik vertellen over mijn bedrijf zonder dat het te glad overkomt? Welke prijs mag ik vragen voor mijn product? Oh jee wat als de klant me te duur vindt? Waar ligt mijn unieke verkoopargument? Ik ben niet zo van de acquisitie, maar ik moet het toch doen. Hoe? Wanneer bel ik terug na een gesprek en wanneer vraag ik de order? Deze vragen komen allemaal aan bod in dit deel van Boost Your Impact Business. U schrijft uw eigen salespitch en leert van onze experts hoe u meer omzet uit uw onderneming kunt halen.

Deel 6 Pitchen als een Tedx expert

Ter voorbereiding op het slotevent leren ondernemers pitchen als een TedX expert. Wat is mijn kernboodschap? Wat vertel ik wel? Wat vertel ik niet? En hoe kan ik mijn verhaal het beste vertellen aan de hand van storytelling? Hoe stap ik over de drempel van pitchen heen? Hoe krijg ik mijn zenuwen onder bedwang? Hoe vertel ik mijn verhaal op een natuurlijke manier? Vragen waar u antwoord op krijgt tijdens het laatste onderdeel van Boost Your Impact Business.

Klinkt dit als een kans die u niet wilt missen?

Meld u dan nu aan door een e-mail te sturen naar r.smit-veld@ondernemershuis-deventer.nl. Grijp deze unieke gelegenheid aan om uw ondernemersdroom waar te maken en impact te creëren in Apeldoorn.

Uw Reactie
Uw Reactie