Extra's voor mensen met een laag inkomen

Mensen met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor verschillende extra's. Zo kunt u hier bijvoorbeeld terecht voor een energietoeslag of bijzondere bijstand.

Alle producten onder Extra's voor mensen met een laag inkomen

Individuele inkomenstoeslag

Heeft u al 3 jaar of langer (te) weinig inkomen? En heeft u geen kans om een hoger inkomen te krijgen? Dan kunt u 1x per jaar een extra bedrag krijgen. Dit noemen we de individuele inkomenstoeslag.

Kidsregeling

Ontvangt u de RegelRecht regeling? En heeft u kinderen? Dan krijgen uw kinderen automatisch het Kidskaarttegoed. Dit tegoed kunt u besteden bij winkels, verenigingen en organisaties die mee doen aan de Kidsregeling.

RegelRecht regeling

Als uw gezinsinkomen lager is dan 120% van het minimum, kunt u gebruik maken van de RegelRechtregeling. Hiermee krijgt u korting bij bepaalde winkels. En op activiteiten zoals zwemmen en theaterbezoek.

Vergoeding kinderopvang

Gaan uw kinderen naar de kinderopvang maar werkt u niet? Dan kunt u soms van de gemeente een vergoeding voor kinderopvang krijgen.

Vergoeding uit het Noodfonds

Woont u in de gemeente Apeldoorn? En komt u in geldproblemen door onverwachte kosten? Dan kunt u soms een vergoeding aanvragen uit het Noodfonds van de gemeente. De vergoeding is maximaal € 2.000.

Zorgverzekering

Elk jaar kunt in november/ december overstappen naar een andere zorgverzekeraar. U kunt advies krijgen over welke zorgverzekering het best bij u past.

Vergoeding legeskosten gehandicaptenparkeerkaart

In sommige situaties kunt u de kosten die u betaalt voor de aanvraag van de gehandicaptenparkeerkaart terugkrijgen.

Vergoeding voor zwemdiploma A

Als u gebruik maakt van de Regelrechtregeling en u kinderen heeft, dan kunt u een vergoeding krijgen voor de kosten van de zwemlessen.

Tegemoetkoming wettelijk eigen risico

Hoge zorgkosten en een laag inkomen? Dan kunt u éénmalig een compensatie krijgen voor 50% van uw verbruikte wettelijk eigen risico.

Bijzondere bijstand voor onverwachte kosten

Soms heeft u extra kosten door nieuwe situaties in uw leven die niet vaak voorkomen. Bijvoorbeeld door een gestegen energierekening. Of omdat u ziek bent geworden. Of omdat u een advocaat nodig heeft. Kunt u deze kosten niet zelf betalen met uw inkomen of vermogen? Dan kunt u misschien ‘bijzondere bijstand’ krijgen.

Energietoeslag

Energietoeslag is een tegemoetkoming van de overheid voor de hoge energiekosten. Ook in 2023 kunt u weer een energietoeslag aanvragen. Inwoners die al in 2022 een energietoeslag kregen, hebben deze energietoeslag van 500 euro in januari 2023 al automatisch gekregen.

Bijdrage schoolzwemmen speciaal (basis)onderwijs

Scholen voor speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs in de gemeente Apeldoorn kunnen een bijdrage aanvragen voor schoolzwemmen.

Uw Reactie
Uw Reactie