Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Windenergie

09-07-2019

De gemeente wil energie steeds meer duurzaam laten opwekken. Daarvoor zijn in Apeldoorn ook windmolens nodig, naast zonnepanelen op daken, op land en andere duurzame energiebronnen.

Mijn Apeldoorn

Windmolens leveren veel energie, maar hebben ook een grote invloed op het landschap en de mensen en dieren die er wonen. De keuze voor locaties voor windmolens in Apeldoorn zal daarom zorgvuldig moeten gebeuren, met voldoende garanties voor de leefbaarheid, de omgeving en (financiële) participatie door bewoners.

De gemeente heeft begin 2019 onderzoek laten doen naar de mogelijkheden van windenergie in de gemeente Apeldoorn. Uit dit onderzoek komen onder andere vijf locaties naar voren die mogelijk geschikt zijn voor het plaatsen van in totaal 10 windmolens. Of, waar en wanneer er daadwerkelijk windmolens komen is nog niet zeker. Daarvoor is nog vervolgonderzoek nodig en ook een verdere uitwerking van de voorwaarden waaronder dat kan.

Klik op onderstaande links voor meer informatie.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het onderwerp windenergie in Apeldoorn? Mail dan naar windenergie@apeldoorn.nl  Wij proberen uw vraag of opmerking zo snel mogelijk te beantwoorden.