Sportvisserij

Vissen is voor veel inwoners en bezoekers van Apeldoorn een ontspannen bezigheid. Het is voor de gemeente Apeldoorn dan ook belangrijk dat inwoners en bezoekers de mogelijkheid krijgen om te kunnen vissen.

Lees meer

Wilt u gaan vissen in de Apeldoornse wateren dan moet u in het bezit zijn van een VISpas, Kleine VISpas of een Jeugdvispas. Voor meer informatie over de verschillende soorten VISpassen gaat u naar de website van Sportvisserij Nederland.

U mag niet overal vissen. Er geldt een visverbod in een aantal visvijvers, in de beken en de sprengen. Op de kaart staat in het blauw aangegeven in welke wateren het toegestaan is om te vissen. In de wateren met een rode kleur geldt een visverbod.

Op deze kaart kunt u zien in welk water gevist mag worden.

Het visverbod voor beken, sprengen en een aantal visvijvers is ingesteld omdat ze ecologisch waardevol zijn of een mogelijk risico vormen voor de gezondheid.

Een adressenlijst met alle viswateren (pdf, 121 kB)van Apeldoorn kunt u downloaden.

Algemeen gelden de volgende regels

  • Alle vis die gevangen wordt dient teruggeplaatst te worden.
  • Karpervissers: gebruik een onthaakmat om beschadiging van de vis te voorkomen.
  • Nachtvissen is niet toegestaan. In de periode van 1 uur na zonsondergang tot 1 uur voor zonsopgang mag er niet meer worden gevist. De landelijke nachtvistoestemming geldt alleen in de aangewezen wateren uit de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren staan en die zijn voorzien van het symbool   (ook ’s nachts te vissen).
  • Open vuur is verboden.
  • Riet en oevers mogen niet worden beschadigd. Behandel de natuur met respect.
  • Wildplassen is verboden. Veroorzaak geen overlast. Respecteer de omgeving en de omwonenden.
  • Ruim de visplek op na gebruik en laat geen troep achter. Plastic, nylon en lood horen niet in de natuur.
Uw Reactie
Uw Reactie