Parkeren en ontheffingen

U kunt hier terecht voor alles wat te maken heeft met parkeren en ontheffingen. Zo vraagt u hier bijvoorbeeld gemakkelijk zelf een parkeervergunning aan of een bezoekersregeling voor visite.

Alle producten onder Parkeren en ontheffingen

Parkeervergunning voor bewoners

In een aantal wijken in en rond het centrum van Apeldoorn heeft u een parkeervergunning nodig om te parkeren. Als u in zo'n wijk woont, kunt u een parkeervergunning aanvragen.

Bezoekersregeling: parkeren voor bezoek

Woont u in een gebied met betaald parkeren of parkeervergunningen en ontvangt u bezoek? Vraag dan de bezoekersregeling aan. Daarmee kunt u uw bezoek makkelijk (online) aan- en afmelden.

Parkeervergunning opzeggen

Als u uw parkeervergunning niet meer gebruikt, kunt u deze opzeggen. Bijvoorbeeld omdat u verhuist of geen auto meer heeft.

Tijdelijke parkeervergunning

Als u in een vergunninggebied gaat wonen, maar nog niet ingeschreven staat op het nieuwe adres, kunt u een tijdelijke parkeervergunning aanvragen.

Ontheffing berijden voetgangersgebied Centrum / Beekparkgebied

Wilt u met gemotoriseerd verkeer in een voetgangersgebied in het centrum of in het Beekparkgebied rijden? Dan heeft u toestemming nodig van de gemeente.

Verkeersregels- of verkeerstekensontheffing

Wilt u ergens rijden of parkeren waar dat normaal niet mag? Dan is een ontheffing van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV) nodig. De RVV-ontheffing vraagt u minimaal 2 weken van te voren aan.

Uw Reactie
Uw Reactie