Hulp en begeleiding bij persoonlijke vragen

Apeldoorn heeft ontmoetingsplekken in alle wijken. Heeft u behoefte aan een kopje koffie of aan het gezelschap van andere mensen? U bent welkom bij een ontmoetingsplek om mee te doen met activiteiten of om anderen te ontmoeten. In 19 van deze ontmoetingsplekken is er een uitgebreider aanbod. Naast activiteiten vindt u hier ook hulp, informatie en ondersteuning. Bij deze 20 Basis ontmoetingsplekken werken namelijk vrijwilligers en zorgprofessionals die u graag helpen met uw persoonlijke vragen.

Voor hulp en begeleiding kunt u terecht op een basisontmoetingsplek

U kunt antwoord vinden op uw (persoonlijke) vragen. Ook kunt u meedoen aan activiteiten en dagbesteding.

Bij de ontmoetingsplekken werken niet alleen vrijwilligers en zorgprofessionals. Ook de Sociaal Raadslieden en andere cliëntondersteuners zijn er regelmatig te vinden. Zij helpen en begeleiden u gratis. Bijvoorbeeld als u vragen heeft over de volgende onderwerpen:
• een formulier dat u moet invullen
• een ingewikkelde brief die u heeft gekregen
• gezond eten of samen koken en eten

Kijk op de website voor de basisontmoetingsplek bij u in de buurt. Lees een aantal verhalen van ontmoetingsplekken in het centrum.

Is de hulp en begeleiding op een basisontmoetingsplek niet passend voor u?

Heeft u of iemand die u kent voor langere tijd thuis begeleiding nodig in het dagelijkse leven?  Bijvoorbeeld met het houden van overzicht op het leven of het invullen van de dagen? Maak dan een afspraak bij het Wmo-loket voor een gesprek. Tijdens het gesprek onderzoekt u samen met de medewerker de mogelijkheden voor begeleiding. Als u een indicatie nodig heeft, kan de medewerker deze regelen.

Wat gebeurt er als u een indicatie krijgt?

Als u een indicatie krijgt, kunt u op twee manieren hulp krijgen. De gemeente kan het voor u regelen. U krijgt dan hulp van één van de aanbieders waar de gemeente een contract mee heeft. U kiest dan zelf van welke aanbieder u hulp wilt. Of u kiest ervoor om met een persoonsgebonden budget (pgb) de hulp in te kopen bij iemand die u zelf kiest.

Betaalt u een eigen bijdrage voor begeleiding?

U betaalt een eigen bijdrage via het CAK. Hoeveel u betaalt, is afhankelijk van uw inkomen en de kosten van de hulp. Maak een proefberekening om te zien hoeveel u maximaal zou kunnen betalen met uw inkomen. Maak dan een vergelijking met de kosten.

Heeft u nu een indicatie voor begeleiding en loopt deze binnenkort af?

Overleg met uw begeleider wat u doet als uw indicatie afloopt. U hoeft niets te doen als u geen begeleiding meer nodig heeft. Laat het ons weten als u uw indicatie wilt verlengen. Vul hiervoor samen met uw begeleider het formulier meldingsformulier verlenging indicatie begeleiding in. Zodra wij het formulier ondertekend hebben ontvangen, maken we een afspraak met u om de verlenging te bespreken.


Ook interessant