Bijzondere bijstand voor onverwachte kosten

Soms moet u in bijzondere situaties extra kosten maken. Bijvoorbeeld kosten voor een advocaat. Of kosten door een ziekte. Heeft u een laag inkomen? En kunt u de onverwachte kosten niet zelf betalen met uw inkomen of vermogen? Dan kunt u misschien bijzondere bijstand krijgen.

Hoe vraagt u bijzondere bijstand aan?

Maak een afspraak met ons als u bijzondere bijstand wilt aanvragen. U kunt een afspraak maken voor het spreekuur op maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur. Dat kan op 2 manieren:
• U maakt online een afspraak. Als u de afspraak maakt, ziet u ook staan wat u meeneemt naar het gesprek.
• U belt naar: 14 055. U krijgt te horen wat u meeneemt naar het gesprek.

Wanneer vraagt u bijzondere bijstand aan?

Het beste is om bijzondere bijstand aan te vragen voordat u de extra kosten maakt. Heeft u de extra kosten al gemaakt? Dan kunt u binnen 31 dagen na de dagtekening van de nota bijzondere bijstand aanvragen.

Wat doen wij met uw aanvraag?

Bijzondere bijstand is heel persoonlijk. We onderzoeken uw persoonlijke en financiële situatie om te kijken of u recht heeft op bijzondere bijstand. Daarbij kijken we naar uw inkomen en vermogen, zoals uw huis, auto of spaargeld. Met een hoger inkomen kan het zijn dat u niet voor alle extra kosten bijzondere bijstand krijgt.

 

Aangepaste dienstverlening door coronavirus

Het coronavirus vraagt van ons een andere manier van werken. Als gemeente Apeldoorn helpen we u online, telefonisch en waar noodzakelijk fysiek. Kunt u uw afspraak uitstellen? Dan vragen wij u dit te doen.

Heeft u vragen rondom de bijstand, schuldhulpverlening, budgetbeheer, bewindvoering of bijzondere bijstand? De gemeente is bereikbaar. U kunt online een belafspraak maken. Is dit niet mogelijk dan kunt u bellen voor overleg met 14 055, kies in het keuzemenu voor 1.


Afspraak maken