Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Opruimen bladafval

25-11-2021

De gemeente verwijdert in het najaar en winter het gevallen blad. Bladeren op de grond kunnen in combinatie met regen gladheid veroorzaken.

Mijn Apeldoorn

Campagne bladafval opruimen afgelopen

We zijn klaar met het opruimen van het bladafval. Mocht u nog overlast ondervinden van bladafval, dan kunt u een melding maken via de Buitenlijn.

Wat doet u met uw bladafval?

U kunt helpen door de stoep en oprit te vegen. Het is beter om het blad in tuin en groenstroken te laten liggen. Doordat het blad verteert, hoeft u in het voorjaar minder meststoffen te strooien. Dat is goed voor het milieu en uw portemonnee. Ook overwinteren er insecten en kleine dieren in het bladerdek en beschermt het uw planten tegen bevriezing. Om die reden verwijdert de gemeente ook minder blad uit perken en groenstroken.U kunt uw bladafval ook nog steeds kwijt in uw groene container. Deze wordt gratis geleegd.

Bladkorven

Uw bladafval kunt u vanaf oktober ook weer weg brengen naar de bladkorven. De gemeente plaatst deze op de verschillende locaties in heel Apeldoorn en de dorpen. Het is helaas niet mogelijk om bladkorven aan te vragen.

Schermvullende kaart