Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Opruimen bladafval

25-11-2021

De gemeente verwijdert in het najaar en winter het gevallen blad. Bladeren op de grond kunnen in combinatie met regen gladheid veroorzaken.

Mijn Apeldoorn

Planning bladcampagne

Vanaf half november gaat de gemeente ook weer op pad om de overlast van bladeren te beperken. Dit doen ze elke week op andere plekken binnen de gemeente. Vanwege de weersomstandigheden is een planning lastig te geven. Als er bijvoorbeeld neerslag valt of het blad nat is, als het vriest of als het te hard waait kan het blad niet opgehaald worden. Daarnaast laten niet alle boomsoorten op hetzelfde moment hun blad vallen. Daarom wordt het veegschema regelmatig bijgesteld.

Rondom geparkeerde auto's zal geen blad weg geblazen worden.

Planning week 3 2022 (17 tot en met 21 januari)

  • Stadsdeel Noord West: Kersschoten, de Parken

  • Stadsdeel Noord Oost: -

  • Stadsdeel Zuid Oost: Pleksgewijs, o.a. de Gaardes

  • Stadsdeel Zuid West: Kayersdijk, Ugchelen

Wat doet u met uw bladafval?

U kunt helpen door de stoep en oprit te vegen. Het is beter om het blad in tuin en groenstroken te laten liggen. Doordat het blad verteert, hoeft u in het voorjaar minder meststoffen te strooien. Dat is goed voor het milieu en uw portemonnee. Ook overwinteren er insecten en kleine dieren in het bladerdek en beschermt het uw planten tegen bevriezing. Om die reden verwijdert de gemeente ook minder blad uit perken en groenstroken.U kunt uw bladafval ook nog steeds kwijt in uw groene container. Deze wordt gratis geleegd.

Bladkorven

Uw bladafval kunt u vanaf oktober ook weer weg brengen naar de bladkorven. De gemeente plaatst deze op de verschillende locaties in heel Apeldoorn en de dorpen. Het is helaas niet mogelijk om bladkorven aan te vragen.

Schermvullende kaart